Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

De bitcoin prijs blijft stijgen en ondervindt nu resistance van de $10.500 (figuur 1). Sinds de stijging die gestart is begin dit jaar hebben we nog geen echte noemenswaardige pullback gezien. De week is nog niet voorbij, dus het is voorbarig, maar de candlestick die deze week aan het vormen is lijkt op de candlestick bij nummer 1. Daarnaast is ook met de stijging het volume aan het afnemen, wat een bearish teken is. Zouden we deze week dan eindelijk een pullback krijgen? Target daarvoor is de zone van de Fibonacci retracement.

De zone bevindt zich tussen de 0.382 en 0.618 niveaus. Nu is de 0.618/$8250 zeker mogelijk, laat dat duidelijk zijn. Maar of de koers daar komt is niet zeker. Bij de dip bij candlestick nummer 1 zakten we niet onder de 0.382 Fib. Daarnaast worden de dagelijkse dips opgekocht door de bulls. Een pullback richting de 0.382 Fib/$9100 en de openstaande futures gap ($8540 – $8585) is wel goed mogelijk. Bij de laatste zit ook de 21EMA/0.5 Fib. Je ziet dat koers en moving averages altijd met elkaar spelen en elkaar op een gegeven moment weer opzoeken.

Na de pullback verwacht ik dat de koers zijn weg vervolgt naar mijn target van $11.400 volgens de groene zigzaglijn van de maandelijkse grafiek (niet weergegeven).

Figuur 1: De koers ondervindt resistance van de $10.500 en een pullback richting de 21EMA/$8676 is goed mogelijk.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

De bitcoin koers zit op de dagelijkse grafiek nog in een uptrend (figuur 2) en zolang de $9706 niet wordt gebroken blijft de uptrend intact en kunnen we kijken naar doelen richting de $11.400 en wellicht zelfs de $11.695 waar een futures gap ligt.

Zodra de dagelijkse uptrend wel wordt gebroken weten we dat de wekelijkse higher low zal worden gevormd. Niemand weet waar die ligt, maar de doelen worden hierboven besproken. Op de dagelijkse ligt er ook nog sterke support op de groen box $9500 – $9600 en $9075.

Er is ook een rising wedge aan het vormen. De technische target ligt op $8250 en het volume is aan het afnemen, wat hoort bij een rising wedge.

Bullish nieuws is (helaas) te vinden in het verder verspreiden van het Corona virus. Slecht voor de aandelen wereld, olie etc, maar goed voor goud en en bitcoin.

Figuur 2: De dagelijkse uptrend is nog intact, maar loopt tegen resistance aan. Er is ook een rising wedge aan het vormen.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 3 is te zien dat de koers is afgewezen bij $10.500 resistance nadat het een double top heeft gevormd. Daarnaast was er ook bearish divergence te zien. Het heeft de $10.247 gebroken en in mijn ogen daardoor ook de 4uur uptrend. Dit is niet erg, want het is nodig om de dagelijkse higher low te maken, zodat de dagelijkse uptrend kan voortzetten. 

Support punten waar de dagelijkse higher low kan worden gevormd zijn nu de 0.5 Fib/10.103, de 0.618/$10.009. De 0.382 is al gebroken. Als een 4uur candlestick onder de 0.786 Fib sluit dan komt de dagelijkse uptrend in gevaar en als de $9706 wordt gebroken, dan is de dagelijkse uptrend verloren.

Figuur 3: Na bearish divergence en een double top is de koers op de 4uur grafiek een downtrend gestart.

Conclusie

Op de wekelijkse grafiek hebben we nog steeds geen noemenswaardige correctie gehad en het kan goed dat we eerst richting de $11.400 gaan voordat de echte correctie komt. De dagelijkse uptrend is nog intact en pas als $9706 wordt verloren kunnen we kijken naar een wekelijkse higher low die moet worden gevormd. Zolang de dagelijkse uptrend intact is staat de deur open voor $11.000 en hoger.

Op de 4uur grafiek is nu in ieder geval een downtrend gestart en support is te vinden op $10.103 en $10.009.

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om succesvol te kunnen traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!