De afgelopen week was de beste week voor bitcoin sinds 20 maanden. Bitcoin steeg vorige week met 23% toen het de week net onder de $23.500 eindigde, ook zag het een nieuwe all-time-high. Dit is de hoogste wekelijkse stijging sinds april 2019.

Tijdens de wekelijkse rally heeft de koers van Bitcoin (BTC) nieuwe recordhoogtes bereikt. De huidige all-time-high is dan ook genoteerd op $24.000, aan het begin van de week bedroeg dit nog $20.000.

In de afgelopen vijf jaar kwam slechts negen keer eerder voor dat bitcoin een grotere wekelijkse winst noteerde. 

De sterke wekelijkse prestaties van Bitcoin vallen samen met de laatste golf van institutionele beleggers activiteit in bitcoin. Christopher Wood, wereldwijd hoofd van de aandelenstrategie bij investeringsmaatschappij Jefferies, zou 5% van zijn blootstelling aan goud hebben ingekort en toegewezen aan bitcoin. Scott Minerd, chief investment officer bij Guggenheim Partners, vertelde Bloomberg dat de analyse van zijn bedrijf aantoont dat bitcoin $400.000 waard zou moeten zijn. Goldman Sachs werd naar verluidt vrijdag ook uitgekozen om de openbare aanbieding van Coinbase te leiden.

Fear and Greed

De crypto fear & greed index analyseert het huidige sentiment van de Bitcoin-markt en verwerkt de cijfers in een simpele meter van 0 tot 100. 0 betekent “Extreme Fear”, terwijl 100 “Extreme Greed” betekent. De laatste week stond de index constant boven de 90. Dit is slechts de tweede keer sinds de index is gestart met het noteren van de score. De vorige keer was in juni 2019. Een belangrijke sidenote: de index meet pas sinds februari 2018.