Het begint erop te lijken dat investeerders enig vertrouwen beginnen te krijgen in de markt sinds het het aantal nieuwe coronavirus infecties in Italië, Spanje en China begint af te nemen. Daarbij lijken de aankondigingen van aanvullende financiële stimuleringspakketten van regeringen ook een positieve impact te hebben op de traditionele markten.

Dit lijkt zich ook te tonen in de Bitcoin-prijs welke gisteren het hoogste punt van de afgelopen 4 weken bereikte op $ 7.454. De stijging deed zich voor toen de traditionele markten van de Verenigde Staten sterk openden, waarbij de S&P 500 en Dow respectievelijk 7,03% en 7,73% stegen.

Via Coin360

Minder angst, maar geen hebzucht

Momenteel vertoont de Crypto Fear & Greed-index ook een aantoonbare verbetering van het beleggerssentiment.

Vergeleken met een dag geleden, 6 april, is de Crypto Fear & Greed-index gestegen van 12 naar 20. Wat evenals de prijs van Bitcoin het hoogste punt is van de afgelopen 4 weken. Dit toont aan dat beleggers zich positief beginnen te voelen ten opzichte van de Bitcoin sinds het herstellende is van de klap naar $ 3,775 in maart.

Desalniettemin vertegenwoordigt een waarde van 20 nog steeds ‘extreme fear’. Hoewel de Bitcoin-prijs sinds de val van 13 maart met 95,85% is gestegen, ligt het gevaar op een scherpe terugval nog steeds op de loer.
Volgens verschillende experts moeten we eerst de $8.000 dollar positie terugpakken voordat we de markt weer als een bullmarkt kunnen zien. Ook komt de Bitcoin block reward halving steeds dichterbij en zijn we naar alle verwachtingen op dit moment 35 dagen verwijderd.