Jack Dorsey, de CEO van Twitter en groot Bitcoin-fanaat, ziet kansen om Bitcoin te integreren in verschillende diensten. Dorsey denk dat Bitcoin een grote rol kan spelen in producten zoals commercie, abonnementen en nieuwe features als Twitter Tip Jar en Super Follows.

De Twitter-CEO zei dat Bitcoin een “groot deel” van de toekomst van het bedrijf zou bepalen bij het tonen van de cijfers voor het tweede kwartaal.

Dorsey verwijst naar Bitcoin als een eigen valuta van het internet en ziet voldoende mogelijkheden om BTC te integreren in bestaande Twitter-services.

Dat Dorsey een Bitcoin-fanaat is blijkt al langer. Zo zei Dorsey recent: “De wereld zal uiteindelijk één munt hebben, het internet zal één munt hebben. Persoonlijk geloof ik dat het bitcoin zal zijn.” Dorsey ging een stap verder door te zeggen dat de overgang “waarschijnlijk over tien jaar, maar het zou sneller kunnen gaan” rond is. De CEO legde investeerders uit dat veel Bitcoin-innovatie “meer dan alleen valuta is”, aangezien Twitter zich inzet om sociale media te decentraliseren en meer economische prikkels te bieden. Hij merkte op dat Bitcoin een van de drie belangrijkste trends is voor de toekomst van Twitter, naast kunstmatige intelligentie en decentralisatie. “Ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en voor Twitter-aandeelhouders dat we naar de ruimte blijven kijken en er agressief in investeren”, zei hij.

Dorsey benadrukte dat Twitter niet de enige is in zijn inzet voor crypto, daarbij verwijzend naar de agressieve ontwikkeling van digitale valuta door sociale media-gigant Facebook met hun Libra project wat uiteindelijk werd omgedoopt tot Diem. In tegenstelling tot Facebook zal Twitter zich richten op BTC als een native open internetstandaard. Dorsey verklaarde:

“Er is een duidelijke behoefte aan en waardering voor de munt. En ik denk dat een open standaard die eigen is aan internet de juiste weg is om te gaan, daarom zal mijn focus en onze focus uiteindelijk op Bitcoin liggen.

Dorsey’s laatste Bitcoin-oproep is naar verluidt de eerste keer dat de CEO in het openbaar heeft gesproken over hoe Twitter BTC in zijn producten zou kunnen integreren. De nieuwe opmerkingen kwamen kort nadat Dorsey Bitcoin had besproken tijdens het virtuele BTC-evenement “The B Word” met onder andere Tesla-CEO Elon Musk en Cathie Wood van Ark Invest. Dorsey zei dat veel bestaande bedrijfsmodellen heel anders zouden zijn als Bitcoin bestond vóór Twitter of Facebook. “We zouden zeker niet de afhankelijkheid hebben die we hebben van het advertentiebedrijfsmodel”, merkte hij op.