MicroStrategy, een van de grootste institutionele Bitcoin-investeerders ter wereld, maakte donderdag een aankoop van $15 miljoen aan BTC bekend. Het bedrijf heeft met deze aankoop nog eens 271 Bitcoin (BTC) aan zijn balans toegevoegd wat de overtuiging van CEO Michael Saylor in de digitale activa onderstreept.

Saylor maakte bekend dat de aankopen werden gedaan tot en met 13 mei voor een gemiddelde prijs van $ 55.387 per BTC. Dit brengt het totaal aantal Bitcoin dat MicroStrategy bezit nu op 91.850 BTC, tegen een gemiddelde aankoopprijs van $ 24.403.

MicroStrategy maakte de aankoop ook bekend aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) via een formulier 8-K-aanvraag dat donderdag werd ingediend.

MicroStrategy zegt zelf opvallend genoeg dat het niet bezig is met het timen van de markt. Dat er ten tijde van de aankoop net een daling had ingezet is puur toeval, aldus Saylor.

De laatste correctie in de prijs van Bitcoin lijkt te zijn aangespoord door de plotselinge beslissing van Elon Musk om te stoppen met het accepteren van BTC-betalingen voor Tesla-voertuigen. 

MicroStrategy staat op het moment van schrijven bovenaan de lijst van corporate investeerders, goed voor 0,437% van het circulerende aanbod van BTC. MicroStrategy zegt Bitcoin te sparen in de veronderstelling dat het digitale activum een ​​betrouwbare opslag van waarde is in het licht van systemische waardevermindering van de dollar.