2021 was het jaar waarin beursgenoteerde bedrijven massaal Bitcoin toevoegden aan hun balans. De hoeveelheid Bitcoin (BTC) die in het bezit is van particuliere bedrijven is in 2021 aanzienlijk toegenomen, voortbouwend op de stijgingen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Cryptovaluta analist Willy Woo deelde maandag via zijn Twitter-account dat openbare bedrijven met “aanzienlijke BTC marktaandeel hebben gewonnen van spot-ETF’s als een manier om toegang te krijgen tot BTC-blootstelling op openbare aandelenmarkten.”

In februari 2021 hield MicroStrategy de  “Bitcoin for Corporations”-conferentie, de online conferentie had als doel om bedrijven het juridische verhaal achter bitcoin investeringen uit te leggen. Dit heeft waarschijnlijk geholpen, aangezien de bitcoin aankopen sindsdien enorm zijn gestegen. MicroStrategy is het bedrijf van Michael Saylor en is een groot bedrijf dat zich richt op bedrijfssoftware. Michael Saylor staat bekend als een BTC-optimist. Het bedrijf was een van de eerste die de stap zette om Bitcoin te kopen op bedrijfstitel. Inmiddels bezit het bedrijf bijna $6 miljard aan cryptovaluta. Afgelopen donderdag kocht het bedrijf nog eens 1.914 BTC met een waarde van $94 miljoen. Het bedrijf heeft in totaal meer dan $2,1 miljard winst behaald sinds de eerste Bitcoin-aankoop in augustus 2020.

Woo verwees in zijn tweet naar een grafiek van BTC-aandelen in exchange-traded funds (ETF) en treasury papers van bedrijven die openbaar beschikbaar zijn. Spot-ETF’s bevatten BTC, in tegenstelling tot futures, waarin bedrijven blootstelling kopen via contracten van de Chicago Mercantile Exchange-futuresmarkt.