De bitcoin-prijs herstelt zich na een dagenlange dump, terwijl de volumes van de Bakkt Bitcoin Futures een nieuw hoogtepunt bereiken. Het Bakkt futures-volume geeft aan dat de institutionele interesse voor bitcoin blijft toenemen.

De bitcoin-prijs is in de afgelopen 24 uur weer boven de $7.000 gestegen. Deze koersstijging is naar verluidt toe te kennen aan een enorme piek in het Bakkt Bitcoin Futures-volume. Ondanks de enorme prijsvolatiliteit van bitcoin, lijkt institutionele handel voor bitcoin toe te nemen.

Een Twitter-account genaamd Bakkt Volume Bot heeft deze stijging bevestigd.

De afgelopen drie dagen waren een wilde rit voor bitcoin. Afgelopen maandag daalde de prijs van bitcoin onder de cruciale support van $7.000. Zoals altijd crashten altcoins samen met bitcoin, waarbij de totale markt op één dag meer dan $7 miljard verloor.

Deze koerscrash was naar verluidt voornamelijk te wijten aan Zuid-Koreaanse oplichters van PlusToken. Met een zware BTC-dump die door de oplichters werd verricht, ging de bitcoin-prijs dagen lang naar beneden voordat de koers zich eindelijk herpakte. Op woensdag 18 december bereikte bitcoin zijn diepste punt van de afgelopen zes maanden op $6.500. De koers maakte echter plotseling een snel herstel naar boven.

De lancering afgelopen september van Bakkt en haar Bitcoin futures-contracten hebben naar verluidt enorm bijgedragen aan het opleven van institutionele interesse binnen de cryptocurrency-markt. Ondanks een wat trage start bleef de interesse in Bakkt’s futures-contracten stijgen en deze groeiende vraag lijkt zich sindsdien door te zetten. Hoewel de start van Bakkt niet veelbelovend leek, verbreekt het platform nu record na record.

Dankzij de stijgende interesse in Bakkt Bitcoin Futures kunnen beleggers even rustig adem halen na de massale dump van de afgelopen drie dagen. Op basis van de hoge vraag onder handelaren lanceerde Bakkt ook opties voor zijn bitcoin-futures in december 2019. 

Bakkt COO Adam White vertelt:

“Bij Bakkt is het onze missie om vertrouwen en bruikbaarheid te bieden wat betreft digitale activa. Deze nieuwe contracten vormen een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze opkomende activaklasse en ons bitcoin-productaanbod.”

Het succes van Bakkt binnen de bitcoin-futures wereld zorgt voor een nieuw scala aan concurrenten. Zo lanceerde cryptocurrency-derivatenplatform ErisX bijvoorbeeld  gisteren ook bitcoin-futurescontracten om direct te concurreren met Bakkt.