Prijsschommelingen kunnen af en toe een indicatie zijn van het sentiment onder beleggers. De hashrate wordt daarentegen vaak gezien als een van de betere indicatoren om de adoptie van Bitcoin te evalueren, en recente hashrate-statistieken geven aan dat de adoptie van Bitcoin blijft toenemen.

Bitcoin (BTC) heeft een behoorlijk bewogen jaar achter de rug. Ondanks het feit dat de koerswaarde van de grootste cryptocurrency het jaar begon met -80% ten opzichte van de hoogste koerswaarde ooit, herstelde BTC zich in de loop van het jaar aanzienlijk voordat de koers later opnieuw enkele duizenden dollars aan waarde verloor.

Sommigen suggereren dat de hashrate wordt gedomineerd door kleine miners die vanuit huis actief zijn. De grafiek lijkt echter aan te geven dat de hashrate alles behalve wordt vertegenwoordigd door kleine miners. Met hashrates die terugkeren naar vorige recordhoogtes van ~120 miljoen terahashes per seconde, neemt de adoptiecurve alleen maar toe.

De hashrate van Bitcoin nam eind 2018 en begin 2019 alleen maar af. Een markt vol angst en wantrouwen dreef steeds meer mensen weg van crypto waardoor een groot aantal analisten voorspelde dat dit het einde zou zijn van Bitcoin. De hashrate-bodem was echter van korte duur en miners keerden terug. De hashrate is teruggeklommen, de markt is stabiel gebleven en het ziet er vooralsnog veelbelovend uit.

Naarmate de Bitcoin halving steeds dichterbij komt, zien velen een sterke hashrate als een goede indicator voor sterke (toekomstige) prijsactie. Een dergelijke groei in activiteit onder miners geeft aan dat opbrengsten voldoende zijn om nieuwe miners de markt op te krijgen.

Bovenstaand scenario is uiteindelijk bullish voor BTC. De bitcoin-koers kan op korte termijn in verschillende richtingen bewegen, maar aan de hand van bovenstaand verhaal lijkt de koers op lange termijn omhoog te gaan bewegen.