Na een aantal harde klappen lijkt Bitcoin (BTC) hard op weg te zijn om de $7.000 dollar grens weer aan te tikken. Een stijging van 90% ten opzichte van een week geleden. Op het moment van schrijven is Bitcoin 14% gestegen in de afgelopen 24 uur.
Zo bedroeg het laagste punt $3750,- (dit was overigens voor enkele minuten waarna de prijs vrijwel direct weer steeg). Het hoogste punt wat ongeveer 24 uur geleden werd bereikt bedroeg $7140.
Wanneer we dit uitrekenen komen we op het volgende: (hoogste punt) 7140 – (het laagste punt) 3750 = 3390
(het verschil) 3390 – (het laagste punt) 3750 * 100 = 90,4% stijging.
In de tweede helft van deze week nam het bullish momentum flink toe, mede door nieuwe aankondigingen van liquiditeitsdruk door centrale banken op een historisch ongekende schaal.
Centrale banken drukken massaal geld bij.
De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde woensdag een enorm nieuw gelddruk programma aan dat erop gericht zou zijn om het financiële systeem van de regio in stand te houden en de economie te helpen omgaan met de economische druk veroorzaakt door de coronavirusepidemie.
De ECB zei dat ze voor het einde van 2020 € 750 miljard ($ 821 miljard) zou besteden aan het kopen van staatsschuld en particuliere effecten. En staat klaar om nog meer te doen als dat nodig is.
“De Raad van Bestuur is volledig bereid om de omvang van zijn aankoopprogramma’s voor activa te vergroten en de samenstelling ervan aan te passen, voor zover nodig en zolang als nodig is”, zei de ECB in een verklaring.
In de Verenigde Staten, waar de markten niet reageerden op beloftes over monetaire stimulansen, bereikte de balans van de Federal Reserve (Fed) recordhoogten van $ 4,66 biljoen.
Afgelopen week is de balans van de Fed met 356 miljard dollar gestegen, de grootste stijging sinds 2008: het hoogtepunt van de wereldwijde financiële crisis.
De amerikaanse beurs vangt ook flinke klappen en sloot op 18 maart onder de 20.000 punten, het laagste punt sinds januari 2017.