De maker van het ‘stock-to-flow‘ (S2F) Bitcoin prijsmodel (bekend als PlanB) zegt dat de aanstaande halvering van de blockreward zal beslissen of dit model leeft of sterft.

In een reeks verschillende tweets die de maker op 16 april plaatste zei PlanB dat hij vasthoudt aan de prijsstijging van Bitcoin met “an order of magnitude” in de komende twee jaar na de halving die plaatsvindt in mei.

Op zoek naar fundamentele inzichten van de halving

In onderstaande tweet schreef PlanB dat hij verwacht dat de aankomende halving hetzelfde effect zal hebben als de voorgaande halvings in 2012 en 2016. Hij verwacht dat de prijs ongeveer x10 zal gaan in de aankomende 1 a 2 jaar na de halving.

Het stock-to-flow model meet de uitgifte van nieuwe Bitcoins per blok ten opzichte van het bestaande aanbod van Bitcoin, een methode die zeer nauwkeurig is gebleken bij het in kaart brengen van prijsprestaties.

Volgens de laatste berekeningen van het model zou BTC / USD tegen het einde van 2020 $ 30.000 bedragen.

Bron: Digitalik

BTC, macro “zal niet voor altijd correleren”

Verder ging PlanB via Twitter in op vragen die hij ontving over de correlatie van Bitcoin met traditionele markten. Een belangrijke zorg van veel handelaren blijft echter dat een herhaling van de flash-crash in maart nog steeds zou kunnen plaatsvinden, waarbij BTC / USD 60% per dag zou verliezen als de aandelen zouden crashen.

PlanB benadrukte de Dow Jones en stelde dat de huidige correlatie het resultaat was van de bredere coronacrisis en geen permanent kenmerk was voor Bitcoin:

Een andere Twitter-gebruiker vroeg hem of hij het het stock-to-flow model zou weggooien als het niet verloopt zoals gepland. PlanB beloofde het stock-to-flow-model helemaal weg te gooien als het niet volgens plan verloopt, maar voegde eraan toe dat hij niet zenuwachtig was over een dergelijk scenario.