Volgens Charles Hwang, beherend lid van het hedge fund Lightning Capital en adjunct-professor aan het Baruch College New York, zou de aankomende Bitcoin halving – die gepland staat voor mei 2020 – wel eens voor nieuwe koershoogtes kunnen zorgen tussen de $20.000 en $50.000, 

Hwang schreef in een bericht op Medium dat hij ervan uitging dat de vraag stabiel bleef op 633.000 bitcoin tot 2021, terwijl block rewards dalen tot 328.500 bitcoin per jaar ten opzichte van het huidige tempo van 657.000 per jaar.

“Deze plotselinge verschuiving qua aanbod zal hoogstwaarschijnlijk de katalysator zijn voor de volgende bitcoin bull run”, schreef Hwang in de post.

Lightning Capital is een klein beleggingsfonds, met ongeveer $500.000 aan activa, maar de voorspelling van Hwang draagt bij aan een groeiend aantal voorspellingen van andere investeerders en analisten die proberen de potentiële impact van de halvering te peilen – waar het aantal bitcoin mining-beloningen dat elke 10 minuten wordt gecreëerd door de helft gaat. Dit gebeurt elke vier jaar.

Sommige marktwaarnemers beweren dat de eerste twee halveringen van bitcoin, in 2012 en 2016, enorm hebben bijgedragen aan de grote stijgingen van de prijs van bitcoin. Daarnaast voorspelde de Duitse bank BayernLB eerder dit jaar dat de halvering in 2020 de prijs van bitcoin zou kunnen opdrijven tot zelfs $90.000. Andere analisten beweren dat, aangezien beleggers weten dat het evenement eraan komt, het in theorie al in de bitcoins-prijs zou moeten zijn verwerkt.

Hwang vertelde in een interview dat hij zijn voorspelling als conservatief beschouwt. Hij verwacht dat er ongeveer 82.000 bitcoin gekocht zullen worden via de zogeheten ‘dark markets’, terwijl 546.000 bitcoin vrij te verkrijgen zijn via lokale aanbieders.

“Er zijn veel mensen die beweren dat er geen vraag is naar bitcoin,” zei Hwang. Uit de gegevens van LocalBitcoins en de zogeheten donkere markten blijkt echter dat mensen wel degelijk bitcoin kopen.

Hwang gaf daarnaast in zijn Medium-post aan dat zijn onderzoek niet als beleggingsadvies moet worden opgevat.