Het ontstaan van Bitcoin Gold

Bitcoin Gold is ontstaan uit een hardfork van de normale‘ Bitcoin.
Een hardfork kan plaatsvinden om meerdere redenen, waaronder een conflict over de huidige gang van zaken.
De reden van deze fork had als doel om het minen bitcoin weer gedecentraliseerd te maken.
Maar was dit wel het geval? Bitcoin is toch gewoon vanuit zichzelf al gedecentraliseerd? In dit geval heeft het te maken gehad met de manier van minen. Het probleem met de Bitcoin was dat er te veel grote mining operaties plaatsvonden met puur en alleen het doel om zoveel mogelijk geld te verdienen. Grote mining farms werden opgezet en het minen van bitcoins ontplooide zich tot een ware industrie.

Het mining proces van Bitcoin.

Het minen van bitcoins kan zeer lucratief zijn, alleen een groot probleem dat dit met zich meebrengt is dat het erg veel middelen vereist om dit te kunnen doen. In de begindagen van de bitcoin kon dit nog worden gedaan vanaf een eenvoudige laptop. Naarmate het netwerk groeide en meer rekenkracht nodig had stegen de vereisten om te minen. Tegenwoordig zijn hier speciale ‘mining rigs’ voor nodig welke hoge kosten met zich meebrengen.
Personen die besluiten te gaan minen moeten een gigantisch bedrag investeren om een eigen mining-rig te maken. En als ze dit allemaal hebben opgezet worden ze vaak gepasseerd in het proces door de grotere krachtige installaties.

Wat dit te maken heeft met het doel van Bitcoin Gold lees je hieronder.

Wat is het doel van Bitcoin Gold?

Één van de primaire doelen van Bitcoin Gold was (en is) om het algoritme aan te passen waarmee het mining proces gepaard gaat.
Het doel hiervan is om het mining proces niet sneller te laten lopen op een grotere computer en als het ware te her-decentraliseren. Het systeem maakt dus geen onderscheid tussen de gigantische mining farms en de kleinere miners. Hiermee moet het minen eerlijker en interessanter worden voor de ‘normale’ miner.
Daarnaast heeft het team ontwikkelaars zich gefocust op de distributie en veiligheid van de coin en hierin een aantal wijzigen doorgevoerd ten opzichte van de reguliere bitcoin.
Het team achter het project bestaat uit een grote groep vrijwilligers dat werkt aan dit open-source project.

Andere Bitcoin hardforks

Bitcoin is en blijft waarschijnlijk de meest bekende cryptovaluta op de wereld. Het was namelijk de eerste munt waar echt wat mee gedaan werd en welke de aandacht wist te trekken van het grote publiek. Maar zoals in het geval van Bitcoin Gold wilt het achter de schermen nog wel eens voor spanningen zorgen onderling. Een aantal andere hardforks zijn onder andere Bitcoin Cash en Bitcoin SV.

Hoe kan je Bitcoin Gold kopen?

Bitcoin Gold wordt verhandeld op meerdere exchanges.
Maar het is begrijpelijk als u het liever direct op een platform koopt met uw eigen euro’s.
Bij Bitcoin Meester kunt u Bitcoin Gold kopen met euro’s en betalen via iDeal. Ons platform is volledig Nederlandstalig en heeft een eigen ingebouwde wallet. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze app waarmee u altijd kunt handelen, ook als u onderweg bent!
U kunt dus uw munten direct via ons platform kopen en laten staan.