Futures van Bitcoin (BTC) worden snel de lieveling van institutionele beleggers, aangezien de open rente sinds begin 2020 met 60% stijgt.

Uit gegevens van de monitoringbron Skew Markets blijkt dat de open interesse voor belangrijke futures-aanbiedingen van beurzen nu meer dan $ 4 miljard bedraagt.

BitMEX, OKEx futures open interest passeert $ 1 miljard

Meer dan de helft daarvan komt van twee bedrijven – derivatengigant BitMEX en crypto-uitwisseling OKEx – die nu beide een open belang hebben van meer dan $ 1 miljard.

Bitcoin futures open interest (alleen beurzen). Bron: Skew Markets

Op maandag bevestigde collega-platform Deribit dat de omzet van Bitcoin futures-opties op maandbasis met 70% steeg.

De nieuwste gegevens beperken een buitengewone maand voor Bitcoin-futures, die dit jaar een koerswinst van bijna 35% hebben opgeleverd.

Het wereldwijde volume is de afgelopen weken ook uitgebreid om eerdere records uit te dagen. Vorige maand wisselden futuresnmarkten op één dag meer dan $ 25 miljard uit.

Met Bitmex Open Interest die een miljard bereikt, is volatiliteit bijna zeker aanstaande. We blijven niet lang op 9400. De volgende stap moet aanzienlijk zijn en relatief snel komen.

Naast een bullish kortetermijntraject voor Bitcoin zal de impact van de halvering van de blokbeloning in mei – nu minder dan 100 dagen – ook impact hebben op de koersen. Het is dan ook nu al een van de meest besproken onderwerpen omtrent bitcoin.