Eerder deze week, op 21 oktober, bevestigde PayPal de geruchten dat het bedrijf van plan is om Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin toe te voegen aan de lijst met betalingsopties in 2021. Bij gebruik voor transacties worden de activa automatisch omgezet in fiat-valuta op de backend voor ontvangers van verkopers.

Sinds PayPal dit nieuws heeft aangekondigd is de Bitcoin koers gestegen tot bijna $13.000,- wat neerkomt op een stijging van ruim $1.000,- in 48 uur. Dit heeft ervoor gezorgd dat de marktkapitalisatie van Bitcoin hoger is dan die van PayPal zelf. 

Bron: AssetDash

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $39.936.797.466, waarmee het PayPal heeft overtroffen. AssetDash is een platform dat de marktkapitalisatie van allerlei verschillende soorten activa bijhoudt in een grote lijst, in de lijst zijn de grootste aandelen, ETF’s en crypto-activa terug te vinden. Bitcoin staat nu op positie 21 in de lijst, met Verizon en PayPal daaronder op $238.578.822.000.

We spreken van ‘The Flippening’ als de marktapitalisatie van een cryptocurrency een andere vorm van activa inhaalt. Dit kunnen dus aandelen zijn van een bedrijf maar ook bijvoorbeeld van een andere munt. Het woord Flippening is afgeleid van het woord flip wat in het nederlands omdraaien betekent. De marktkapitalisatie is een maatstaf voor hoe een specifieke crypto presteert door de huidige marktprijs te vermenigvuldigen met het circulerende aanbod.

Hoewel het woord aanvankelijk werd gebruikt om Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) aan te duiden, is het gebruik ervan uitgebreid naar andere cryptocurrencies en activa soorten.