De mede-oprichter en huidig CEO van Twitter, Jack Dorsey, is gestopt als CEO van Twitter. Zijn opvolger is huidig CTO Parag Agrawal, welke inmiddels aangewezen door de raad van bestuur van Twitter.

Twitter is de laatste tijd uitgegroeid tot een van de meest Bitcoin-vriendelijke bedrijven ter wereld, en dat komt vooral door de inzet van Jack Dorsey. Op de Bitcoin 2021-conferentie in juni legde hij uit dat hij bitcoin ziet als een manier om jezelf te beschermen tegen deflatie en om geldovermakingen over de grens te versnellen.

“Bitcoin verandert absoluut alles”, zei Dorsey in juni. “Ik denk niet dat er iets belangrijkers in mijn leven om aan te werken.”

In 2018 zei hij dat bitcoin uiteindelijk ’s werelds enige valuta zal worden en in 2020 kocht zijn andere bedrijf, Square, voor ongeveer $50 miljoen aan bitcoin.

“Ik heb besloten om Twitter te verlaten omdat ik geloof dat het bedrijf klaar is om verder te gaan dan de oprichters”, schreef Dorsey in een verklaring. “Mijn vertrouwen in Parag als CEO van Twitter is groot. Zijn werk van de afgelopen 10 jaar is transformerend geweest. Ik ben enorm dankbaar voor zijn vaardigheid, hart en ziel. Het is zijn tijd om te leiden.”

De aandelen van Twitter stegen aanvankelijk maar liefst 11% op het nieuws, maar de handel werd vervolgens stopgezet door de NYSE vanwege ‘nieuws in behandeling’. Ze hervatten de handel om 15:56 UTC en stegen op het moment van schrijven met 4,6%.