Bitcoin (BTC) zou in 2020 wederom beter kunnen presteren dan aandelen. Hoewel de meest populaire cryptocurrency al is benoemd tot de best presterende activa van de afgelopen 10 jaar, kan bitcoin in 2020 en 2021 nog steeds een enorm hoog rendement opleveren voor beleggers.

Aandelen groeien sinds de recessie al ongeveer 10 jaar en hebben de afgelopen maanden nieuwe hoogtepunten bereikt. Aandelen van Netfilx, Amazon en Mastercard zijn de best presterende aandelen in de afgelopen tien jaar met respectievelijk 4,177%, 1,787% en 1,126% aan rendement. Aandelen van Apple, Visa, Starbucks en Salesforce hebben de afgelopen tien jaar ook enorme winsten geboekt.

Desondanks blijft bitcoin een van de grootste en meest populaire cryptocurrencies op de markt met enorme rendementen. Volgens populaire cryptocurrency-investeerder Josh Rager heeft Bitcoin nog steeds het potentieel om 1000% rendement te bieden ten opzichte van het huidige niveau. Hij praat dan ook over prijzen van bitcoin tussen de $75.000 – $100.000. 

De Bitcoin halvening staat gepland voor mei 2020. Dit betekent dat de beloning voor het minen van bitcoin zal halveren van 12,5 BTC per block tot 6,25 BTC per block. Dit is volgens sommigen een enorme kans voor bitcoin om te stijgen naar nieuwe hoogtes. 

Peter Brandt, een ervaren analist en financieel expert, legde uit dat bitcoin in de toekomst zelfs boven de $100.000 zou kunnen stijgen. Dat zou betekenen dat bitcoin vanaf de huidige prijs een stijging van 1200% zou moeten doormaken, waardoor het één van ‘s werelds meest waardevolle investeringen kan zijn. Het is volgens Peter niet zozeer de vraag of het gaat gebeuren, maar meer de vraag wanneer. Andere experts, zoals Tim Draper, geloven dat de meest populaire cryptocurrency de komende drie jaar een prijs van $250.000 zou kunnen behalen, wat aanzienlijk hoger ligt dan de voorspelling van Peter Brandt.

Controversieel figuur John McAfee heeft zijn liefde voor bitcoin nooit onder stoelen of banken gestoken en is ervan overtuigd dat bitcoin in 2021 een prijs van $1.000.000 zal bereiken. Hij is er dusdanig van overtuigd dat hij heeft gezegd iets live op televisie op te gaan eten wanneer dit niet zal gebeuren.