Bitcoin is voor het eerst sinds 28 januari dit jaar onder een koers van $30.000 dollar gedoken. De cryptocurrency wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $29,975 waardoor de winst van het jaar tot nu toe nog slechts 3% bedraagt.

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD door de ondersteuning van $30.000 brak en vervolgens 6% verloor in een uur.  Na een daling van $ 41.000 een week geleden, heeft Bitcoin de afgelopen dagen meerdere snelle uitbarstingen van neerwaartse volatiliteit gezien.

China en de bijbehorende media-aandacht rond zijn aanval op de bitcoin-miners lijken de belangrijkste oorzaak van het bearish sentiment te zijn, ondanks wijdverbreide argumenten dat de opschudding Bitcoin op de lange termijn ten goede zou komen. De daling van een ruime 9% komt daags nadat de People’s Bank of China de belangrijkste financiële instellingen van het land opdracht heeft gegeven om te stoppen met het faciliteren van cryptotransacties. De markt reageerde hier vrijwel direct op en zette een daling in.