Op maandagmiddag zakte bitcoin (BTC) weer onder de $7.000-grens. Veel enthousiastelingen vragen zich af waarom de meest prominente cryptocurrency wederom een duikvlucht maakt. Het kan zijn dat de daling werd veroorzaakt door de oplichters van Opentoken die vrolijk verder gaan met het dumpen van crypto op de markt.

Bitcoin handelde afgelopen weken boven de $7.000 en dit wordt dan ook gezien als een een zeer belangrijk psychologisch niveau. Gisteren daalde bitcoin echter plotseling onder de $7.000, voor de tweede keer deze maand.

In een recent rapport, uitgegeven door blockchain-analysebedrijf Chainalysis, wordt uitgelegd dat het goed mogelijk is dat de PlusToken-oplichters coins aan het dumpen zijn. Hoewel bitcoin een tik kreeg en met ongeveer 4% daalde, daalden andere cryptocurrencies zoals litecoin (LTC) zelfs harder. De gehele cryptocurrency-markt verloor ongeveer $7 miljard aan waarde, wat bijna 3,5% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies is.

PlusToken verzilvert fondsen momenteel op verschillende manieren. Er werd bijvoorbeeld geld uitgekeerd aan vroege investeerders die daardoor in de waan waren daadwerkelijk geld te verdienen en daarmee bevestiging leken te krijgen dat het project legitiem is. Niettemin stuurden oplichters grote hoeveelheden ethereum (ETH) naar hun eigen wallets. Ook zou er inmiddels ongeveer 25.000 BTC zijn verzilverd. Zoals is gerapporteerd door Chainalysis zijn de fondsen duizenden keren over verschillende portefeuilles verplaatst.

Chainalysis legt ook uit dat PlusToken-oplichters die hun BTC uitcashen, hoogstwaarschijnlijk een negatieve invloed op de markt hebben. Het onderzoek toont aan dat, wanneer er een toename van volume op de PlusToken-blockchain plaatsvindt, de prijs van bitcoin de neiging heeft enorm te dalen.

Dit is mogelijk een van de redenen dat bitcoin de laatste tijd aan het zakken is. Echter moet ook in acht worden genomen dat bitcoin zich sinds juni dit jaar in een bear trend bevindt. De meest populaire cryptocurrency heeft deze trend niet kunnen doorbreken.

btc prijsdaling

Gebruikers wachten nu op de Bitcoin halving die in mei 2020 zal plaatsvinden en hopen dat dit een positieve invloed zal hebben op de prijs van bitcoin.