Het Bitcoin Cash-netwerk, wat oorspronkelijk is ontstaan uit een hard fork van Bitcoin, heeft opnieuw een hard fork ondergaan. Hierbij is de blockchain (opnieuw) opgesplitst in twee nieuwe blockchains. 

Een groep van Bitcoin Cash ontwikkelaars welke bekend staan als BCH ABC, onder leiding van Amaury Sechet, heeft een aanpassing aan het Bitcoin Cash-netwerk voorgesteld. Deze aanpassing bevat de omstreden “Coinbase-regel” welke vereist dat 8% van alle geminede funds wordt herverdeeld aan BCH ABC als middel om de ontwikkeling van protocols te financieren.

Deze upgrade wordt tegengewerkt door een andere groep uit de Bitcoin Cash-gemeenschap, bekend als Bitcoin Cash Node. Deze groep heeft de zogenaamde “minersbelasting” uit hun broncode verwijderd met een hard fork als gevolg van de onenigheid.

Voorafgaand aan de hard fork kelderden de prijzen van bitcoin cash tot $237,54, een daling van 7,5% ten opzichte van een eerder hoogtepunt op $256,82.

Als BCH ABC niet genoeg hashpower aantrekt om een ​​levensvatbare blockchain te produceren, zou de ABC blockchain in theorie “verdwijnen”. 

Mensen met Bitcoin Cash in hun wallet hoeven geen actie te ondernemen. Ze bezitten nu beide varianten die voortkomen uit de splitsing. Opnames en stortingen zijn tijdelijk uitgeschakeld op de beurzen totdat duidelijk is welke van de twee chains definitief de dominante chain wordt.