Bitcoin (BTC) en vrijwel iedere andere cryptovaluta hebben een zware week achter de rug. Vorige week wist er geen enkele cryptovaluta op ons platform een winst te boeken. Vandaag lijkt de ergste daling achter de rug, nu bitcoin sinds de dip van gisteren met 10% is gestegen. Bitcoin (BTC) steeg kort tot boven de $37.500 en staat op het moment van schrijven op $36.500. Gisteren daalde de koers tot een dieptepunt van $32.917.

De correlatie van Bitcoin met aandelen blijft merkbaar. Het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Amerikaanse Federal Reserve zal woensdag bijeenkomen. Eventueel nieuws over wijziging in de rentetarieven kan gevolgen hebben voor zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkt.

Er wordt gesproken over renteverhoging, wat het vervolg zou zijn op de afbouw van de activa-aankopen door de Fed. Het Bitcoin-sentiment zou hier hinder van kunnen ondervinden naarmate het einde van de “gemakkelijke” liquiditeit nadert.

De activa-aankopen zouden rond maart moeten zijn afgerond, en de Fed heeft gezegd dat de renteverhogingen niet eerder zouden moeten plaatsvinden.

Een daling van de markten is niets nieuws, sinds het ontstaan van bitcoin zijn er tientallen dalingen geweest, ook waarbij er sprake was van een 50% daling ten opzichte van het voorgaande hoogtepunt. Of de prijs ook nu weer zal terugkeren naar het hoogtepunt van $69.000 kan niemand zeggen. Wat we wel kunnen doen is kijken naar het verleden waarin de markt tot nu toe na iedere crash wist te herstellen en nieuwe hoogtepunten wist te bereiken.

Het totale marktvolume over de afgelopen 24 uur bedroeg $110,46 miljard, een stijging 1,49%. DeFi is momenteel goed voor een handelsvolume van $16,75 miljard, wat neerkomt op 15,16% van het totale 24-uurs volume van de cryptomarkt. Het volume van alle stablecoins is $86,21 miljard, wat 78,05% is van het totale 24-uursvolume van de cryptomarkt.