Bitcoin bereikte gisteren, op 18 november 2020, het hoogste punt van de afgelopen drie jaar. Volgens gegevens van analysebureau Glassnode heeft dit geleid tot nieuwe mensen die beginnen over te stappen op de cryptocurrency.

In de grafiek van Glassnode is een duidelijke piek te zien op 18 november in het aantal nieuwe bitcoin-adressen.

Volgens het onderzoeksbureau bereikte het aantal nieuwe bitcoin-adressen dat per uur werd geregistreerd voor het eerst sinds januari 2018 bijna 25.000 adressen. Dit lijkt een hoop, maar op het hoogste punt ooit van bitcoin waren dit er 600.000 in 24 uur, toen de cryptocurrency op een koers stond van $20.000.

De piek in nieuwe BTC-adressen laat zien dat mensen over de hele wereld steeds meer naar bitcoin grijpen te midden van een nieuwe bullrun. Het jaar is nog niet voorbij maar dit jaar heeft bitcoin een stijging van bijna 400% te pakken. In maart dook de koers zelfs nog kort onder de $4.000 waar de koers nu tegen de $18.000 staat.

De stijgende koersen leiden langzamerhand tot FOMO bij investeerders. De laatste keer dat de koers zulke stijgingen doormaakte was in 2017, destijds zorgde het voor meer reuring en nieuwe investeerders. Deze keer lijkt het een meer natuurlijke groei door te maken met een minder volatiele koers als gevolg. 

Voornamelijk de acceptatie van de cryptocurrency laat een hoop ruimte voor verbetering zien. De acceptatie is weliswaar hard gestegen, maar nog steeds is de huidige acceptatiegraad slechts 0,1%. Dit betekent dat 1 op de 1000 mensen crypto in bezit heeft tot nu toe.