Eerder vandaag bereikte de koers van Bitcoin (BTC) de $50.000. Een nieuwe mijlpaal voor de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Een week nadat bekend werd dat Tesla voor 1,5 miljard aan Bitcoin zou hebben gekocht steeg de prijs naar nieuwe hoogtes.

Op 1 december 2020 brak Bitcoin door haar oude all-time-high uit 2017 heen en bereikte die dag op een aantal beurzen de $20.000 dollar. Sindsdien is de koers vrijwel in een rechte lijn omhoog gegaan en zelfs ruimschoots verdubbeld.

Vorige week sprak de ECB zich nog uit tegen Bitcoin en zei dat centrale banken geen Bitcoin zullen bezitten. De markt lijkt zich weinig aan te trekken van dat nieuws en bleef stijgen.

Met de investering van Tesla en vervolgens Mastercard als katalysator waren marktpartijen al overtuigd van de kracht van de huidige bull run. 

De aankondiging van Tesla over de aankoop en de acceptatie van Mastercard werd openbaar gemaakt binnen enkele dagen nadat de speciale Bitcoin for Corporations-top van MicroStrategy een publiek van ongeveer 8.000 leidinggevenden had aangetrokken. Hoewel Tesla al een aantal maanden eerder de afspraak zou hebben gemaakt om Bitcoin te adopteren blijft er een onderwerp duidelijk: bedrijven wilden en waren van plan Bitcoin aan hun balans toe te voegen en we zullen dit steeds meer gaan zien.

Een hogere koers lijkt ook te zorgen voor minder grote procentuele schommelingen. Bij een koers van $50.000 is een daling van $1.000 ‘slechts’ 2 procent, waar dit bij een koers van $10.000 nog 10 procent was.