El Salvador kondigde recent aan Bitcoin als wettig betaalmiddel te gaan gebruiken, en ging zelfs nog een stap verder door de energie van hun eigen vulkanen te gebruiken voor het minen van de cryptovaluta. Ondanks dat het land enorm vooruitstrevend is met het oog op Bitcoin is het betalen van salarissen op dit moment nog een stap te ver. 

In een tweet van woensdag ontkende de minister van Arbeid en Welvaart de lokale rapporten die beweren dat zijn ministerie zich zou bezighouden met het analyseren van de mogelijkheid van op Bitcoin gebaseerde salarissen.

Castro benadrukte in de tweet dat het slechts ging om een antwoord op een vraag en verklaarde dat het “te voorbarig was om over lonen te praten”. De functionaris voegde eraan toe dat hij zich nu richt op het vinden van meer en betere banen voor El Salvadoreanen. “Monetaire kwesties vallen onder het economische kabinet, en ik maak er geen deel van uit”, merkte hij op.

De opmerkingen komen een week na de aankondiging dat El Salvador het wetsvoorstel van president Nayib Bukele had aangenomen waarmee Bitcoin wettig betaalmiddel in het land werd. Sindsdien zijn er verschillende Crypto-grootheden naar het kleine Midden-Amerikaanse land gestroomd om president Bukele te ontmoeten. De internationale pers dook vol bovenop de aankondiging van vorige week