Bill Gates – het brein achter Microsoft en voorheen de rijkste man ter wereld – heeft zich weer eens uitgesproken over Bitcoin. Voorheen stond Gates vooral bekend vanwege de kritiek die hij zou hebben op Bitcoin en cryptocurrencies. Zo zei eerder dat hij bitcoin zou shorten “als er een gemakkelijke manier was om het te doen.”

Inmiddels lijkt hij zijn mening iets te hebben bijgesteld. Bill Gates heeft recent gezegd dat hij een “neutrale kijk” heeft op bitcoin, maar erkent het belang van het verlagen van de kosten van het verplaatsen van geld.

In een interview met CNBC zei Gates vandaag “Ik bezit geen bitcoin. En ik ben niet short op bitcoin.” Gates zei dat het digitaliseren van geld en het verlagen van transactiekosten “iets is dat de Gates Foundation doet in ontwikkelingslanden”.

De foundation van Gates richt zich op het ongedaan maken van kosten en het toevoegen van meer transparantie, in plaats van de anonimiteit te beschermen, voegde hij eraan toe.

Daarnaast benoemde gates specifiek de volatiliteit van het activum wat volgens hem zou worden gedreven door “manie” en de moeilijkheid om te voorspellen hoe de prijzen zullen evolueren.

In 2018 haalde Gates zich nogal wat woede van de crypto community op de hals nadat hij had gezegd tijdens een Reddit AMA dat de anonimiteit van cryptocurrency “op een vrij directe manier doden had veroorzaakt”. Gelukkig lijkt meneer inmiddels wat te zijn bijgetrokken en in te zien dat Bitcoin er is om te blijven.