De uitbraak van het COVID-19 virus en de groeiende omarming van Bitcoin hebben ervoor gezorgd dat de Italiaanse bank, Banco Sella, haar deuren geopend heeft voor de handel in bitcoin (BTC).

De bank heeft de rol op zich genomen om gebruikers middels het Hype-platform te beschermen tegen potentiële veiligheidsrisico’s. Iedereen zit momenteel thuis door de lockdown die vanwege het coronavirus actief is. De bank speelt in op de groeiende vraag naar bitcoin (BTC) en presenteert naar eigen zeggen een veilige manier om geld over te boeken tijdens deze wereldwijde crisis.

1,2 miljoen Italianen maken gebruik van Hype

Er zijn al ongeveer 1,2 miljoen gebruikers van het platform. Het is middels Hype mogelijk om bitcoin te kopen en te verkopen, maar het is ook mogelijk om producten of diensten af te nemen. 

Antonio Valitutti, manager van Hype, liet het volgende weten:

De cryptocurrency-markt en bitcoin bij voorkeur trekken veel aandacht. Voornamelijk onder hoogopgeleide jongeren die een groot deel van onze gebruikers vormen. Zij verwachten het platform vaker te gebruiken om geld over te maken naar iedereen over de hele wereld op een innovatieve manier.

De afgelopen maanden is de interesse in cryptocurrency flink gestegen bij Italiaanse instituties. Zo wordt de achterliggende blockchain-technologie ingezet bij de verkiezingen van Napels en gebruiken twee Italiaanse scholen de technologie om diploma’s van studenten vast te leggen op de blockchain.

De Italiaanse tak van het Rode Kruis heeft bekendgemaakt een fonds op te zetten. Middels dit fonds zouden mensen bitcoins kunnen doneren in de strijd tegen het coronavirus.

Italiaanse startups dragen bij aan crypto boost

Conio, een startup uit Milaan heeft aangegeven bitcoin wallets te gebruiken op het Hype-platform. Daarnaast wil het bedrijf ook een veilige dienst leveren waarmee klanten aandelen kunnen kopen en verkopen. Conio geeft aan dat er geen documenten vereist zijn in een Know Your Customer- (KYC) procedure als het om een bitcoin-transactie gaat.