Klanten van Starbucks kunnen binnenkort hun koffie kopen met bitcoin (BTC) via ‘Bakkt Cash.’

Adam White, president van Bakkt, meldt 16 maart op Twitter dat de nieuwe betaalmethode met de mobiele app van Starbucks wordt geïntegreerd:

De nieuwe dienst bevindt zich momenteel nog in bètafase met beperkte toegang. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de optie via het ‘Early Access’ programma op de Starbucks app.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn echter alle Starbucks koffiezaken momenteel gesloten. Klanten kunnen nog wel hun koffie afhalen.

In gerelateerd nieuws kondigt Bakkt op dezelfde dag aan dat het een investering van $300 miljoen heeft ontvangen.

Bakkt is het langverwachte Amerikaanse handelsplatform voor institutionele producten als fysieke bitcoin-futures. Het is een zusterbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE) en beide vallen onder de Intercontinental Exchange (ICE). Bakkt lanceerde vorig jaar september.

Uit een blogartikel van 16 maart blijkt dat Bakkt in een series B financieringsronde investeringen heeft ontvangen van onder andere Microsoft M12, PayU, CMT, Pantera Capital en ICE. Dat brengt de totale investering die Bakkt heeft ontvangen op $482 miljoen. Het bedrijf ontving in december 2018 al een investering van $182 miljoen.

Daarnaast heeft Bakkt ook zijn website vernieuwd. Op de website is een nieuw logo te zien en er is te lezen dat de Bakkt app (niet te verwarren met Bakkt Cash) nog deze zomer zal lanceren. Naast cryptocurrencies als bitcoin (BTC) gaat Bakkt zich voortaan ook richten op digitale activa uit beloningsprogramma’s.

Volgens Blandina, de nieuwe CEO van Bakkt, vertegenwoordigen digitale activa als loyaliteits- en beloningspunten, in-game-activa, door de verkoper opgeslagen waarde en cryptocurrencies samen ongeveer $1 biljoen aan koopkracht van consumenten. De Bakkt CEO zegt het volgende erover:

“Ik ben enthousiast over ons potentieel om bijna $1 biljoen aan digitale activa te ontgrendelen wanneer de Bakkt-app deze zomer wordt gelanceerd. Met de voltooiing van onze Series B-financiering en de recente acquisitie van Bridge2 Solutions, is Bakkt nu een team van 350 werknemers en drijft het de loyaliteitsprogramma’s aan voor 7 van de top 10 financiële instellingen en meer dan 4.500 loyaliteits- en incentive-programma’s, waaronder twee van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.”