Het metaverse is de laatste tijd vaak in het nieuws. Het metaverse is de plek waar het internet en het “echte” leven bij elkaar komen. Axie Infinity is zo’n metaverse project. In de digitale Axie Infinity wereld worden de game karakters Axies genoemd. Axies zijn non-fungible tokens (NFT’s) die u kunt bezitten. Axies kunnen worden opgeslagen in een persoonlijke wallet of worden verkocht aan andere spelers op de speciale marktplaats. Maar naast de Axies bevat de game ook stukken met virtueel land en items, die ook ERC-721-tokens zijn. Zo’n stuk digitaal land is nu verkocht voor $2,5 miljoen dollar.

De verkoop werd gedaan met Ethereum en kostte 550 ETH. De koper heeft nu een stuk digitaal land in het Axies Infinity spel.

Eerder deze werd er een soortgelijke aankoop gedaan in een ander metaverse project, Decentraland. In Decentraland werd er een virtueel stuk land verkocht voor omgerekend $3,2 miljoen dollar. De aankoop in Decentraland werd gedaan door de Metaverse Group en betrof een zakelijke aankoop. De belangstelling voor het metaverse is de afgelopen maanden enorm toegenomen. In oktober zei Facebook dat het zijn bedrijfsnaam zou veranderen in Meta om de focus van het bedrijf op die sector te richten.