In navolging van de automatisering van Polkadot stortingen is op 6 februari ook een node voor Flare opgestart. Dit houdt in dat klanten vanaf nu automatisch FLR kunnen storten en opnemen, zonder tussenkomst van een medewerker.

Hoe werkt het storten van FLR?

Bij het storten en opnemen van FLR wordt een adres gegenereerd op de blockchain van Flare. Hier kun je direct FLR heen sturen vanaf een andere exchange. Je FLR saldo wordt dan vrijwel direct bijgewerkt in je Bitcoin Meester/BCM account.

Indien je FLR vanaf een andere exchange of wallet naar Bitcoin Meester wil storten kun je dit doen vanuit je wallets.

  1. Klik op ‘Mijn account’ > ‘Portefeuille’
  2. Zoek de munt (FLR) op en klik op storten.
  3. Je krijgt dan een venster te zien met jouw persoonlijke wallet adres voor FLR. Vanuit de andere exchange kan je FLR naar dit adres sturen waarna dit ook zichtbaar is in je account.

Wat is Flare?

Flare is een blockchain-platform met als doel om smart contracts naar de wereld van XRP te brengen. Flare is compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM), waardoor ontwikkelaars smart contracts op Flare kunnen schrijven met dezelfde programmeertalen en tools als voor Ethereum. Het platform gebruikt zijn eigen native token (FLR) die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, waaronder gas fees voor het uitvoeren van smart contracts, staking en governance. Het doel van Flare is om het voor XRP-houders gemakkelijker te maken om deel te nemen aan gedecentraliseerde financiering (DeFi) en andere blockchain based applicaties.