Wat is een ATH?

De afkorting ATH staat letterlijk voor All-Time-High, met andere woorden: Het hoogste punt dat ooit is behaald door een bepaald product of aandeel. Je kan dit dus zien als het record van een bepaald activum. Deze term heb je ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen in een artikel over Bitcoin of een andere cryptocurrency. Deze term wordt echter niet alleen in de crypto sector gebruikt maar door vrijwel de hele financiële sector.
Wanneer we in de crypto wereld spreken van een All-Time-High hebben we het over van het hoogste punt dat een bepaalde coin heeft aangetikt.

De term ATH, of All-Time-High kan je bijvoorbeeld tegen komen wanneer iemand het heeft over de huidige markt of over de toekomstige markt. Zo zijn er veel mensen die beweren dat de markt weer terug zal trekken naar de laatste all-time-high. Het is een soort van magisch meetpunt.

Cryptocurrencty exchange

Wat is een ATL?

ATL is een afkorting voor All-Time-Low, dat is het tegenovergestelde van een ATH. Het is het laagste punt dat is aangetikt door een bepaalde coin. Voor een munt als Bitcoin is dat bijvoorbeeld helemaal in het begin van de munt geweest, hierna is deze flink gestegen en nooit meer in de buurt gekomen van de prijs in het eerste jaar. Echter zijn er ook een hoop altcoins die zijn ontstaan uit een ICO waarbij de prijs vrijwel direct is gedaald na de lancering van de munt. Deze term wordt over het algemeen een stuk minder snel gebruikt in een artikel of een discussie van een munt.

Waar kan ik deze statistieken bekijken?

De statistieken bekijken met de all-time-highs, all-time-lows en de huidige koersen van verschillende soorten coins kan op verschillende sites.
Dit kan bijvoorbeeld bij Bitcoin Meester zelf op onze coins pagina, hier staan grafieken van de munten die wij aanbieden. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan Coinmarketcap waarop grafieken te zien zijn tot aan het begin van de munten. Coinmarketcap toont de gemiddelde prijs gebaseerd op alle aanbieders van de munt. Er is dan ook niet 1 ‘juiste’ prijs. Hoewel de prijzen dicht tegen elkaar aan zitten zal er altijd een klein verschil te vinden zijn.