Apple-CEO Tim Cook gaf in een interview aan dat hij cryptocurrency bezit op persoonlijke titel. De vraag werd aan hem gesteld op de DealBook-conferentie.

“Jazeker. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde investeringsportefeuille”, zei Cook toen hem werd gevraagd of hij bitcoin of een andere cryptocurrency bezat. “Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

Cook werd vervolgens ook direct gevraagd of hij specifiek als Bitcoin-bull kon worden bestempeld. Hij gaf aan dat hij er geen label op zou willen plakken, maar dat Bitcoin zeker “iets is waar ik in geïnteresseerd ben”.

Cook voegde eraan toe dat hij “al een tijdje” geïnteresseerd was in Bitcoin en cryptocurrency en dat hij ze had onderzocht. Ondanks de geruchten de laatste tijd dat Apple als bedrijf zou investeren in cryptovaluta benadrukte de grote baas van Apple meerdere malen dat zijn interesse puur vanuit een “persoonlijk oogpunt” is en dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft om iets te doen met cryptovaluta.

“Ik zal als bedrijf zijnde niet in crypto investeren, niet omdat ik mijn eigen geld niet zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen,” zei Cook, verwijzend naar waarom hij niet zou investeren met de schatkist van Apple in zijn persoonlijke interesse in Bitcoin.

Wat betreft het toevoegen van Bitcoin-services aan Apple-producten of het accepteren van BTC als betaling, zei Cook ook dat het “niet iets is dat we onmiddellijk van plan zijn te doen”. Maar het wordt niet uitgesloten…