Amerikaanse banken lijken maar al te graag een graantje mee te willen pikken van de crypto-handelsactie. Goed nieuws voor de Amerikaanse banken! Want ze zouden klanten binnenkort kunnen toestaan ​​Bitcoin rechtstreeks vanaf hun rekeningen te kopen.

Sinds de opkomst van de Bitcoin is er een hoop tegenstand geweest van de banken. Bitcoin zou het grootste kwaad zijn en werd door velen jarenlang weggedrukt als iets wat niet beschouwd kon worden als een ruilmiddel. Het tijdperk waarin Bitcoin als kwaad wordt bestempeld door banken loopt nu dus langzaam ten einde.

Volgens een rapport van CNBC op woensdag is New Digital Investment Group een samenwerking aangegaan met fintech-bedrijf Fidelity National Information Services, beter bekend als FIS. Met de samenwerking zouden de partijen samen een framework willen gaan bieden voor Amerikaanse banken om crypto-handelsdiensten aan hun klanten aan te bieden.

Patrick Sells, Chief Bank Solutions bij NYDIG, vertelde CNBC dat verschillende banken zich al hebben aangemeld voor het programma. De meerderheid van de aangemelde partijen zijn kleinere financiële instellingen. Sells voegde er aan toe dat het bedrijf in gesprek is met grote Amerikaanse banken om aan het programma deel te nemen. Volgens de NYDIG-directeur kunnen grote namen zoals Bank of America (BoA) en JPMorgan worden gestimuleerd om aan boord te komen zodra kleinere banken de vruchten beginnen te plukken van de acceptatie van cryptohandel in de detailhandel. De Bank of America is een van de meest prominente anti-cryptobanken in de VS en betwist regelmatig de waardepropositie van Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

Als onderdeel van de samenwerking tussen NYDIG en FIS zouden deelnemende banken cryptohandel voor hun klanten aanbieden – rechtstreeks vanaf hun bestaande rekeningen. Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben onlangs al plannen aangekondigd om Bitcoin-fondsen aan institutionele klanten aan te bieden.

Ondanks dat het voor de bredere acceptatie van de cryptovaluta positief nieuws kan zijn dat banken de cryptovaluta aan gaan beiden zullen er ongetwijfeld een hoop kritische geluiden uit de crypto-wereld klinken. Bitcoin is oorspronkelijk juist bedoeld als tegengeluid naar de banken, en niet als middel voor banken om winst mee te maken.