Bitcoin-acceptatie lijkt weer een stap verder te gaan als we anonieme bronnen moet geloven. Een anonieme insider vertelde de intentie van Amazon om cryptocurrency-betalingen toe te voegen aan het platform.

Volgens de anonieme bron, welke werkzaam is binnen Amazon, zou Amazon naar verluidt tegen het einde van 2021 Bitcoin (BTC) betalingen gaan accepteren. Dit zou een eerste stap zijn en de weg vrijmaken voor een bredere acceptatie van cryptocurrencies.

“Dit gaat niet alleen door de bewegingen om op een bepaald moment in de toekomst cryptocurrency-betalingsoplossingen op te zetten – dit is een volledig, goed besproken, integraal onderdeel van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal werken”, vertelde de bron aan City AM.

De bron gaf aan dat Bitcoin de eerste stap is in de crypto-ambities van Amazon maar dat leidinggevenden bij het bedrijf in de toekomst graag andere gevestigde cryptocurrencies zouden willen toevoegen. Naast het accepteren van Bitcoin-betalingen zou Amazon ook de creatie van een eigen cryptocurrency onderzoeken.

Ondanks dat het nu slechts om een gerucht gaat uit een anonieme bron is het niet ondenkbaar dat Amazon daadwerkelijk de stap zal zetten. De eerste speculaties over Amazon dat de cryptomarkt zou betreden kwamen vorige week nadat er een nieuwe vacature voor “Digital Currency and Blockchain Product Lead” verscheen op Amazons vacaturebank. Volgens de functiebeschrijving zou de nieuwe medewerker verantwoordelijk zijn bij het ontwikkelen van de cryptocurrency strategie van het bedrijf en de productroutekaart van Amazon.

Andere bedrijven gingen Amazon al voor met het betreden van de cryptocurrency-markt. Zo heeft Tesla kortstondig Bitcoin geaccepteerd en kondigde de CEO van Tesla, Elon Musk, vorige week aan dat dit op termijn mogelijk weer het geval zal zijn. PayPal voegde eerder al Bitcoin toe aan de betalingsdienst.