Bitcoin Meester heeft een extra verificatiemaatregel toegevoegd met betrekking tot wallet adressen. Deze wallet verificatie is nodig om Sanctiewet na te leven. Een uitgebreidere uitleg over deze verificatie en waarom dit verplicht is vindt u hier.

Wat betekent dit voor u als klant?

Bitcoin Meester zal om aanvullende gegevens vragen voordat u als klant een opname naar een externe wallet kunt voltooien. Hiermee kunnen wij verifiëren dat u de legitieme eigenaar bent van het opgegeven wallet adres. Dit verifiëren we door u te vragen een afbeelding te uploaden waaruit blijkt dat u de daadwerkelijke eigenaar bent van de wallet.

Wij begrijpen dat deze aanvullende maatregel vervelend kan zijn en dat u het hier wellicht niet mee eens bent of het nut er niet van inziet. Helaas hebben wij zelf geen invloed op de opgestelde wetten en hebben wij geen andere keuze dan deze maatregel in te voeren.

Hoe werkt het verifiëren van een wallet?

Om te kunnen verifiëren dat u daadwerkelijk de eigenaar bent van een wallet vragen wij u de volgende stappen doorlopen. 

  •  Open uw wallet op uw computer
  •  Maak een foto van uw scherm waarop de wallet geopend staat, inclusief een handgeschreven briefje met de datum van vandaag en ‘Bitcoin Meester’ geschreven.
  •  Op de foto moeten de wallet en het scherm duidelijk zichtbaar zijn.
  •  Upload de foto, hierna zullen wij de verificatie binnen enkele minuten beoordelen.

Bekijk onderstaande afbeelding voor een voorbeeld.

Belangrijke details

  • Een wallet hoeft slechts één keer toegevoegd te worden, hierna staat het adres opgeslagen en hoeft u dus niet iedere keer uw wallet te verifiëren. 
  • Per munt kunt u slechts 1 wallet adres toevoegen. Dit wallet adres is later nog wel te wijzigen.