Dat cryptocurrency het afgelopen halfjaar veel nieuwe mensen heeft aangetrokken moge duidelijk zijn. De koersen zijn geëxplodeerd en waar winst valt te halen zullen mensen zijn.

Crypto-platform Crypto.com heeft onderzoek gedaan naar het aantal nieuwe gebruikers in het afgelopen halfjaar. Het onderzoek identificeerde eind juni meer dan 220 miljoen gebruikers van crypto. Volgens Crypto.com verdubbelde het aantal crypto-gebruikers in de eerste helft van het jaar.

>> Lees het rapport hier

Het bedrijf zegt dat het on-chain data en andere parameters heeft gebruikt om de cijfers van 24 van de grootste crypto platforms samen te stellen. Opvallend in het onderzoek is dat de groei van februari tot mei het grootste was. In die periode steeg het aantal gebruikers van 106 miljoen naar 203 miljoen. Een groot deel van de groei in mei, toen China’s beperking op bitcoin miners verscherpte en Elon Musk commentaar gaf op de ecologische voetafdruk van bitcoin, kwam van de adoptie van altcoins. Het aandeel altcoin-houders steeg van slechts 20% van het totaal tussen januari en april tot ongeveer 37% in mei en juni.

Opvallende punten uit het rapport

● Het aantal wereldwijde crypto-gebruikers bereikte 221 miljoen gebruikers in juni 2021.

● Het duurde slechts vier maanden om de wereldwijde crypto populatie te verdubbelen van

100 miljoen tot 200 miljoen.

● Hoewel Bitcoin in januari en februari de groei aandreef leidde de altcoin adoptie in mei tot een enorme toename van crypto-gebruikers van 143 miljoen eind april tot 221 miljoen in juni.

● De acceptatie van Altcoins werd waarschijnlijk gestimuleerd door de toestroom van nieuwe gebruikers die waren geïnteresseerd in tokens zoals Shiba Token (SHIB) en Dogecoin

(DOGE).