Er komen steeds meer whales bij, en dat is goed voor de markt. We hebben het niet over de vissoort, maar over vermogende bitcoin beleggers. 

Een ‘Whale’ is een entiteit die in het bezit is van meer dan 1.000 bitcoin. Sinds afgelopen zondag heeft dit aantal het hoogste punt bereikt in meer dan vier jaar tijd. Namelijk 2.229 adressen die over meer dan 1.000 BTC beschikken. Dit blijkt uit een analyse van Glassnode, een bureau dat data rondom cryptocurrency analyseert. 

Bron: Glassnode

Het aantal whales is vorige week met 2,2% gestegen. Dit zou mogelijk ook een impact gehad kunnen hebben op de prijsstijgingen van de afgelopen dagen. 

De grootste cryptocurrency – de bitcoin – steeg vorige namelijk met meer dan 13% over 7 dagen om de hoogste stijging sinds april te registreren.

Vooral nadat woensdag nieuws verscheen rondom PayPal die aankondigde bitcoin te ondersteunen steeg de koers flink en bereikte het een hoogte van 13.300,- dollar.

Dat er meer whales zijn toont aan dat de vermogende belegger bitcoin steeds meer beschouwt als een hedge tegen inflatie. Verschillende vooraanstaande beursgenoteerde bedrijven hebben onlangs bitcoin-investeringen bekendgemaakt, wat een sterk blijk van vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency geeft.