Nu de Bitcoin koers zich rond de $12.000 dollar begeeft is het kopen van bitcoin sinds april 2013 op 98% van alle dagen winstgevend geweest.

Volgens @Calendarprofit, een account dat bijhoudt op welke dagen bitcoin winstgevend is geweest, heeft het kopen van bitcoin op 98% van alle dagen winst opgeleverd.

Ondanks een lichte terugval op dinsdag, blijft Bitcoin HODL’ers belonen, met een maandelijkse winst van bijna 30%. Een kleine retracement voor goud en aandelen leek de druk om crypto te verkopen aan te wakkeren, ondanks dat blijven de fundamenten van Bitcoin sterker dan ooit.

Zo werd deze week de hoogste gemiddelde hash-snelheid ooit bereikt op het Bitcoin netwerk, terwijl de moeilijkheidsgraad dit voorbeeld zal volgen bij de volgende aanpassing over vier dagen.

Nieuwe bullrun lijkt aanstaande

Glassnode, een onderzoeksbureau die zich richt op crypto en blockchain, heeft een wekelijks rapport gepubliceerd. In het rapport staat onder andere dat elke keer dat de winstgevendheid van UTXO 95% overschrijdt, dit een korte maar intense bull run voor BTC veroorzaakt die tot drie maanden duurt. Andere statistieken suggereren echter dat Bitcoin aan het begin zou staan van een langere bullrun dan 3 maanden. Met name het kompas van Glassnode, dat een reeks factoren gebruikt om de sterkte van Bitcoin in kaart te brengen, blijft wijzen op een bullish markt.