Dat afgelopen week niet al te best was voor de markt is ondertussen wel duidelijk, na een daling van bitcoin doken vrijwel alle altcoins naar beneden.

DeFi-tokens zijn hierbij het hardste getroffen, 95% van de DeFi-tokens verloor waarde over de laatste zeven dagen. De DeFi-bubbel lijkt te zijn geklapt waarbij 6 verschillende tokens meer dan 50% van hun fiat waarde verloor.

Volgens de data van Messari, een van de marktleiders op het gebied van cryptomarkt data, zijn 32 van de 34 gemeten DeFi-activa afgelopen week gedaald. PowerPool (CVP) en SushiSwap (SUSHI) boekten als enige een kleine winst over een periode van 7 dagen.

De hardst getroffen markten waren onder andere Curve, welke met 65% daalde, gevolgd door Meta met een verlies van 52%, AirSwap met 51% en bZx Network met 49% verlies.

De afgelopen week vaagde de meeste winsten weg die de DeFi-tokens in de rest van de maand augustus boekten. 

Behalve DeFi hebben ook de ERC20 tokens, die draaien op het Ethereum netwerk, een slechte week achter de rug. 164 van de 178 tokens daalden in waarde. Van de 14 ERC20 tokens die wel een stijging zagen waren er 7 een stablecoin