Analysebureau Glassnode heeft onderzoek gedaan naar het aantal circulerende Bitcoin en sinds wanneer dat wordt vastgehouden. Het onderzoek suggereert dat ruwweg driekwart van de circulerende Bitcoin voor het laatst op de blockchain heeft bewogen toen de koers lager stond dan $ 10.800. Hieruit valt te concluderen dat de meeste Bitcoin-bezitters lange termijn houders zijn.

In het gepubliceerde ‘Week on Chain’-rapport van 29 maart van Glassnode is te lezen dat 25,43% van de circulerende BTC voor het laatst werd verhandeld tussen een koers van $10.800 en $ 58.800. Dit lijkt uiteraard een groot gat maar slechts zes maanden geleden werd de grootste cryptocurrency nog voor $10.800 verhandeld. 

Een op de vier circulerende BTC is dus voor het laatst van eigenaar veranderd tijdens Q2 2020 of Q1 2021. Het aantal munten dat wordt gezien als ‘niet-liquide’ is hierdoor flink gestegen. 

Het rapport merkte verder ook op dat de accumulatie percentages van meer dan 130.000 BTC per maand consistent werden gehandhaafd gedurende deze bullmarkt.

De Coin Days Destroyed-statistiek van Glassnode, of CDD, wijst ook op een toenemende drukte onder langetermijnbeleggers, waarbij de CDD-statistiek suggereert dat doorgewinterde investeerders opnieuw winsten boeken in een tempo dat vergelijkbaar is met 2020 na een sterke stijging van de winstneming tussen november en januari.

De conclusie is dus dat ondanks de sterke stijgingen investeerders en handelaren BTC zijn blijven kopen.