El Salvador, het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel accepteert, is opnieuw in het nieuws. Ook deze keer gaat het weer om de implementatie van Bitcoin (BTC). Een nieuw onderzoek suggereert dat de meeste El Salvadoreanen nog steeds weinig tot niets weten over de cryptocurrency. Sherlock Communications, gevestigd in Sao Paulo, heeft onderzoek uitgevoerd en suggereert dat 54% van de Salvadoraanse respondenten ‘geen’ koos op de vraag welke cryptocurrency ze het beste kenden uit een lijst van vijf toonaangevende munten.

Patrick O’Neill, directeur van Sherlock Communications merkte op:

“De gegevens die we uit El Salvador hebben verzameld, hebben ons heel duidelijk gemaakt dat er zeer veel verwarring bestaat over cryptocurrency, hoe verrassend dit ook mag lijken, gezien de omstandigheden.”

Antwoorden op de andere vragen van de enquête ondersteunen dit beeld, waarbij 46% van de respondenten “geen” kiest op de vraag: “Wat zou u vertrouwen geven om in cryptocurrencies te investeren?” 18% antwoordde dat goede regelgeving hen zou helpen de sprong te maken, terwijl een vergelijkbaar cijfer (16%) antwoordde dat toegang tot betrouwbaardere en gebruiksvriendelijkere platforms het verschil zou maken.

Op de vraag of een lokale economische crisis hen meer of minder waarschijnlijk zou maken om crypto te vertrouwen, antwoordde 35% “minder waarschijnlijk”, en 28% antwoordde dat een fiscale neergang hen “veel minder waarschijnlijk” zou maken om in de activaklasse te investeren. 24% was de tegenovergestelde mening toegedaan en zei dat een economische neergang hen meer geïnteresseerd zou maken in crypto. 41% zei dat het economische klimaat geen invloed zou hebben op hun keuze om niets te doen met de cryptovaluta. 

Neutraliteit of onverschilligheid werd opnieuw gemarkeerd in antwoorden op een vraag over de toestand van crypto in het land, nu en in de toekomst. 32% had geen mening over de kwestie, en het op een na grootste deel van de antwoorden identificeerde zich met het antwoord: “Het is een onderwerp dat hier geen toekomst heeft.”

In recente berichtgeving over het verzet van burgers tegen de nieuwe Bitcoin-wet van de regering, vertelde een inwoner aan verslaggevers: “We kennen de valuta niet. We weten niet waar het vandaan komt. We weten niet of het ons winst of verlies gaat opleveren. We weten van niets.”