Is de prijs van Bitcoin het laatste wat je opzoekt voordat je ’s nachts in slaap valt en het eerste wat je controleert als je ‘S ochtends wakker wordt? Houd je altijd een Coinmarketcap-tabblad open in je browser? Is het moeilijk om je aandacht te besteden aan gesprekken, tenzij het onderwerp blockchain of crypto is? Ik heb slecht nieuws voor je: je zou zomaar kunnen lijden aan een cryptocurrency verslaving!
Hier zijn 5 van de tekenen dat je een crypto junkie bent:

1. Je begint en eindigt de dag met het controleren van Coinmarketcap

Direct nadat de eerste wekker is gegaan pak je de telefoon erbij, het eerste wat je doet is coinmarketcap en je portfolio app bekijken. Wat er vannacht is gebeurd met de prijzen van de coins die je bezit is misschien wel het belangrijkste van de dag.  Het voordeel? Je bent direct klaar wakker! 
Wanneer je gaat slapen controleer je toch nog even de marktprijzen… Je kan het simpelweg niet laten!

2. Je logt constant in op je portfolio app en controleert hoeveel geld je hebt

cryptoverslaving2

Tijdens de gigantische bullrun eind 2017 hebben een hoop mensen zich hier waarschijnlijk schuldig aan gemaakt… Wat is de exacte waarde van je portfolio? Kan je al een nieuwe auto kopen? Wordt het een tweedehands Volkswagen of een nieuwe Mercedes? Dit zijn allemaal vragen die door het hoofd gaan op het moment dat de koers begint te stijgen. Direct na het sluiten van de app open je deze weer, het gaat gewoon automatisch!
Wanneer je tijdens het eten constant Delta of Blockfolio open hebt staan moet je jezelf afvragen of je wellicht last hebt van een crypto verslaving…

3. Je controleert de koersen, waar je ook bent

Zit je in de bioscoop en ben jij die persoon die de telefoon erbij pakt tijdens de film waardoor de zaal wordt verblind? En is dit dan om de koersen van de markt te checken? Of ben jij in het restaurant de persoon die constant (stiekem) op de telefoon bezig is? Ook dit kan wel eens betekenen dat je last hebt van een echte crypto verslaving!

4. Voordat je salaris is gestort vraag je jezelf al af hoeveel je in crypto zal storten

koersen crypto

Zodra je salaris van de maand is gestort ben je in je hoofd al aan het rekenen hoeveel je de volgende maand overhoudt om in crypto te investeren. Een dure vakantie? Toch maar liever een goedkopere bestemming zoeken en de rest investeren in crypto. Het gaat zich hoe dan ook een keertje uitbetalen!

5. De hele tijd denk je na over wat je zult kopen met het geld dat je in crypto verdient

Wat koop je met de winst
Of toch liever een Lambo?

Volgens de kenners zal de waarde van een bitcoin op een dag 100.000,- euro behalen, of zelfs nog meer dan dat. In je hoofd ben je iedere dag aan het bedenken wat je met dat geld gaat doen. Een mooie nieuwe auto, een groter huis, voortaan vliegen in de business class… Het zijn allemaal dingen die je jezelf al kan inbeelden. Nog even geduld denk je bij jezelf.

En? Zeg eens eerlijk? Valt het mee? Of kunnen wij jou voortaan ook een crypto junkie noemen 😉 Laat het ons weten in de reacties!