
1. ‘Investeren in cryptocurrency is moeilijk’
Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt! Bij Bitcoin Meester is ons doel om crypto zo toegankelijk mogelijk te maken. Ons platform is zo ingericht dat iedereen kan investeren in cryptocurrency. Zo kun je bij ons euro’s direct omruilen voor een gekozen cryptocurrency.
Veel kennis over de technische kant is dus niet eens vereist! (We raden echter wel aan research te doen voordat je ergens aan begint).
Vervolgens is het volledig aan jezelf wat je ermee wilt doen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om de munten op je account te laten staan en deze pas te verkopen wanneer volgens jou de koers gunstig genoeg is.
Als je het wat ‘moeilijker’ wilt maken kun je ervoor kiezen om er bijvoorbeeld mee te gaan dag handelen.
Wat wij wel aanraden is om eerst onderzoek te doen voor je een bepaalde munt koopt. Lees bijvoorbeeld eens dit stukje over hoe je de eerste cryptocurrency kiest.
We ontvangen ook wel eens vragen over de blockchain technologie. Dit is de achterliggende technologie waarop het netwerk van bijvoorbeeld de bitcoin draait. Echter is het helemaal niet verplicht om de achterliggende technologie te begrijpen om te kunnen investeren in de bitcoin.
Bij Bitcoin Meester is investeren in een bitcoin net zo makkelijk als het shoppen van online kleding. U maakt een account aan, stort geld met iDeal en kunt vervolgens direct uw gekozen munt kopen welke op uw account staat opgeslagen in uw eigen wallet.

2. ‘Het is te laat om nog te investeren’
Deze horen wij regelmatig in onze omgeving . ‘Ik heb de boot gemist’ is een veelgemaakte opmerking.
Het antwoord wat wij daarop geven? De boot is nog niet eens vertrokken!
Neem eens een kijk op deze site. Via deze tool kan je verschillende scenario’s bekijken.
Als je bijvoorbeeld de afgelopen 3 jaar wekelijks $10,- had geïnvesteerd in bitcoin, dan had je nu een winst gehad van 199%.
Veel mensen trekken een vergelijking tussen het internet 20 jaar geleden en cryptocurrency van nu. Crypto is nog relatief jong, de eerste bitcoin stamt van minder dan 10 jaar geleden. Pas sinds de afgelopen 3 jaar lijkt het grote publiek te weten van het bestaan.
Wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren in de aankomende 10 jaar? 20 jaar geleden hadden ook maar weinig mensen gedacht dat het internet zou uitgroeien tot wat het nu is…

3. ‘Bitcoin is gevoelig voor hackers’
Dit verhaal heeft twee kanten. Het is aantrekkelijk voor hackers om een account te hacken met bitcoins. Op deze manier kunnen de hackers ten slotte bij het geld dat op een account staat. Echter is dit niet direct gelinkt aan de veiligheid van de bitcoin maar slechts aan de veiligheid van de gebruiker of de partij welke de munten heeft opgeslagen.
Het Bitcoin netwerk, waarop de transacties draaien, is echter (bijna) niet te hacken. Kort samengevat heeft een potentiële hacker meer dan 51% van het complete netwerk vermogen nodig, dit noemen we een 51% aanval.
Het netwerk draait echter op miljoenen verschillende computers. Dit zou dus betekenen dat om het netwerk te ‘hacken’ er miljoenen computers nodig zijn.
Naast dat dit een behoorlijke logistieke operatie zou zijn verliest de bitcoin direct zijn waarde als het duidelijk is dat er een hack heeft plaatsgevonden. Hierdoor zouden de hackers dus niets meer hebben aan de bitcoins.
Voor een uitgebreidere uitleg verwijzen wij naar dit artikel.

4. ‘De waarde van een bitcoin is gelinkt aan de hoeveelheid munten die worden gedrukt’
Dat de bitcoin nogal wisselend kan zijn in prijs is voor veel mensen geen geheim meer. Vergeleken met iets meer dan 2 jaar geleden is de prijs gehalveerd. Vergeleken met afgelopen maart is de prijs bijna verdrievoudigd. Dit geeft wel aan hoe volatiel de prijs van bitcoin kan zijn.
Een veelgehoorde misvatting is dat dit te maken zou hebben met de hoeveelheid munten die wordt bijgedrukt, want zo gaat dat ook met de euro toch?
Fout! Er is vooraf een vast aantal bitcoins vastgesteld, namelijk 21 miljoen bitcoins. Daarna stopt het netwerk met het uitgeven van bitcoins. Naar verwachting zal dit plaatsvinden in het jaar 2140.
Dagelijks worden er wel nieuwe munten uitgegeven door het netwerk. Deze munten worden verdiend door miners wanneer zij een computer aansluiten op het bitcoin netwerk. Deze computer wordt vervolgens gebruikt om het netwerk veilig en draaiende te houden. Dit wordt beloond door middel van het uitkeren van bitcoin.

5. ‘Je kan met bitcoins nergens betalen’
Een veelgestelde vraag van mensen die relatief nieuw zijn in de crypto wereld is of er nou ook daadwerkelijk een nut aan een bitcoin of andere munten zit. Tegenwoordig kan er op een hoop plekken al gewoon met bitcoin of andere cryptocurrencies betaald worden.
Neem bijvoorbeeld Frankrijk, vanaf begin 2020 kan er bij ruim 25.000 verkooppunten in Frankrijk worden afgerekend met bitcoin als betaalmiddel. Het gaat om ruim dertig winkelketens die de handen ineen slaan, waaronder ook de in Nederland bekende Decathlon, Intersport en Foot Locker.
Tijdens het afrekenen worden de bitcoins direct omgezet in euro’s, op deze manier is het voor de aangesloten winkels tamelijk eenvoudig om zich aan te sluiten bij het betaalnetwerk.
Maar ook in Nederland kan er op veel plekken worden betaald met bitcoins als betaalmiddel. Een lekkere pizza op de zondagavond? Kijk eens bij thuisbezorgd waar er gewoon met bitcoin kan worden afgerekend! Het enige nadeel is dat je over een aantal jaar omgerekend misschien wel €10.000,- hebt betaald voor die ene pizza…