Als je geïnteresseerd bent in investeren in cryptocurrencies, dan is het belangrijk om betrouwbare bronnen te vinden om meer te weten te komen over de fundamentele technologie achter crypto. In dit artikel bespreken we DE 5 boeken die je moet lezen als je meer te weten wilt komen over cryptocurrencies en het investeren hierin.

1. “Mastering Bitcoin: Unlocking Digital Cryptocurrencies” by Andreas M. Antonopoulos

Andreas Antonopoulos is misschien wel een van de meest gerespecteerde personen in het veld. Hij heeft een achtergrond in de informatica en is een van de belangrijkste woordvoerders van de crypto-industrie. 

Dit boek geeft je enig inzicht in de technologie achter deze cryptocurrencies, en legt uit hoe je een portemonnee opzet, wat een portemonnee is, wat mining is en meer. Uiteindelijk hebben deze allemaal invloed op uw investeringen in cryptocurrency vanuit zowel operationeel als economisch perspectief. Het is belangrijk om te begrijpen waar je in belegt, voordat je belegt.

2. The Crypto Intro — Nathan Rose

De Crypto Intro helpt je te begrijpen hoe crypto werkt en hoe je aan de slag kunt. Je leert hoe je een geschikte crypto exchange (Bitcoin Meester uiteraard 😉 ) kiest en je een wallet maakt. 

Je leert ook over verschillende digitale tokens en hoe je je eerste cryptocurrency kunt kopen. Simpel gezegd, het boek bevat veel informatie om een ​​beginner te helpen zijn / haar eerste stappen in het crypto landschap te nemen. 

3. Cryptocurrency Investing Bible van Alan T. Norman

Norman heeft al zeven boeken over cryptocurrencies geschreven en een boek over machine learning. Cryptocurrency Investing Bible biedt alles wat je moet weten over het crypto landschap. Het biedt je de basisprincipes van crypto investeringen en hoe het in z’n werk gaat. Het biedt je beleggingsstrategieën, inclusief enkele epische strategieën aan die je kunt overwegen. 

Het boek biedt antwoorden op bijna alles wat je wilt weten over blockchain. Net als het boek van Andreas, biedt het je een overzicht van de technologie vanuit een ander perspectief. Het begrijpen van de technologie, zelfs op een basisniveau, zal helpen bij je investeringen.

4. Bitcoin: Mastering Bitcoin and Cryptocurrency Technologies by Pat Nakamoto

Het boek Bitcoin van Pat Nakamoto is een inleiding tot de wereld van Bitcoin. De concepten achter Bitcoin worden op een eenvoudige manier gepresenteerd die niet-technische gebruikers kunnen lezen en begrijpen. 

Je leert hoe je in Bitcoin kunt beleggen, hoe je Bitcoin kunt minen en hoe je in Bitcoin kunt handelen.

5. “The Altcoin Trader’s Handbook” by Nik Patel

De auteur van “An Altcoin Trader’s Handbook”, Nik Patel, is een man die sinds 2013 sterk betrokken is bij altcoins. Terugdenkend aan de kansen van 2013, zag Patel iets speciaals en reageerde daarop – in tegenstelling tot vele anderen die besloten een afwachtende houding aan te nemen.

In het handboek van een Altcoin Trader ontkent Patel het speculatieve karakter van de markt niet. In feite omarmt hij het. Hij benadrukt verder het belang van risicobeheer in speculatieve markten zoals altcoins met een lagere marktkapitalisatie en weinig tot geen geschiedenis. 

Patel is een boeiende schrijver die zinvolle inhoud schrijft en, vooral, de risico’s van beleggen en handelen in cryptocurrency niet vergeet. 

Welk boek hebben we gemist? Van welk boek heb jij veel geleerd over Bitcoin en / of cryptocurrencies? Laat het ons weten in de comment!