De pandemie van het coronavirus heeft de levensstijl van miljoenen mensen veranderd, een weekend naar een festival zit er voorlopig nog niet in. Een mooi moment om jezelf verder te verdiepen in Bitcoin of er gewoonweg meer over te leren!

Als het gaat om Bitcoin, zijn er een overvloed aan geweldige documentaires om te bekijken op Netflix, Amazon Prime, YouTube en andere streamingdiensten. Een documentaire kan je helpen diepgaand inzicht te krijgen in deze immer populaire digitale vorm van geld.

Hieronder vind je een must-watch lijst over bitcoin: Blijf thuis en kijk deze docu’s!

Bitcoin: The End of Money as We Know It

Zelfs nu in 2020, wanneer het woord “Bitcoin” valt, blijft een term als “blockchain” een mysterie voor de overgrote meerderheid van de mensen. Het belangrijkste doel van deze film is om cryptocurrencies populair te maken en mensen in eenvoudige taal te laten begrijpen wat blockchain is en de mogelijke rol die het kan gaan spelen in de toekomst.

In de film wordt aandacht besteed aan het verschil tussen Bitcoin en fiatgeld. Bitcoin wordt vertegenwoordigd als de eerste volledig gedecentraliseerde betalingsfaciliteit ter wereld waar geen plaats is voor tussenpersonen en derden.

Banking on Bitcoin

‘Banking On Bitcoin: In Open-Source We Trust’ is een documentaire over het begin van Bitcoin en de reis die het heeft gemaakt tot wat het nu is anno 2020. 

De film analyseert de successen en mislukkingen van de eerste eigenaren van cryptocurrency projecten, evenals hoe pioniers hebben bijgedragen aan de vorming van blockchain-technologie. De makers van de film zoeken het antwoord op de vraag of het mogelijk is om een ​​balans te vinden tussen innovatieve technologieën als Bitcoin en blockchain en overheidsregulering.

De volledige documentaire is op Netflix te bekijken. Je kunt de trailer van Banking On Bitcoin-documentaire hier bekijken:

Magic Money 

Met wereldwijde financiële instabiliteit dagelijks in het nieuws, raken steeds meer mensen het vertrouwen in banken kwijt. Is Bitcoin de enige weg voorwaarts? Magic Money toont een toekomst waarin de controle over ons geld wordt weggehaald bij wereldwijde instellingen en aan ons wordt teruggegeven. 

Kijk hier de documentaire:

The Unbelievable Story of Mark Karpele

Op 1 augustus 2015 verlaat Mark Karpeles zijn huis in Tokio onder politiebegeleiding. Uren later wordt Mark aangeklaagd en opgesloten wegens vervalsing van computergegevens en verduistering in verband met het verdwijnen van 850.000 Bitcoins!

Kijk hier de documentaire:

‘FAKE BITCOIN’ – How This Woman Scammed the World

In de wereld van crypto is OneCoin een naam die velen niet graag horen. Deze ponzi fraude resulteerde uiteindelijk in een zwendel van $ 15 miljard!

Sommige mensen hebben misschien nog nooit van OneCoin gehoord. OneCoin is ontstaan in 2016, met Dr. Ruja Ignatova als oprichter. Ze wordt sinds 2017 vermist…

Op 16 juni 2017 beweerde ze dat OneCoin een vergunning had gekregen van de Vietnamese regering en dat het wettelijk was toegestaan ​​om het als digitale valuta te gebruiken. De claim was dat OneCoin de eerste cryptocurrency in Azië was met een licentie van een overheid. Met de hype rond Bitcoin probeerden veel mensen snel geld te verdienen met OneCoin.

Deze documentaire legt de OneCoin Ponzi zwendel in details uit. Erg leerzaam om te leren onderscheid te maken tussen frauduleuze coins als OneCoin en betrouwbare crypto projecten.

Kijk hier de volledige documentarie:

The Simpsons. Episode ‘The Frinkcoin’

We sluiten deze reeks af met een luchtig fragment uit een aflevering van de Simpsons.

Professor Frink vindt een cryptocurrency uit die hem de rijkste man in Springfield maakt, een titel die Mr. Burns niet van plan is op te geven.

Check het hier: https://youtu.be/eVs6komhSwk

Conclusie

Als u geïnteresseerd bent in cryptocurrencies, raden we u ten zeerste aan om ten minste een paar van de bovenstaande films te bekijken. Deze lijst bevat videoproducties van amateur- en deskundige filmmakers die een grote passie hebben voor hoe Bitcoin de wereld kan beïnvloeden. 

Leer de voordelen van wat de technologie voor u kan doen en blijf tegelijkertijd uit de buurt van de gevaren achter deze buitengewone vorm van geld.