Sinds december afgelopen jaar is bitcoin (BTC) flink bezig met klimmen, ondanks wat pullbacks hier en daar. Op moment van schrijven is de dominante cryptocurrency met meer dan 35% gestegen sinds de bodem van ongeveer $6.400 die we zagen op 17 december 2019.

Meerdere analisten beweren dat de recente rally van bitcoin voor nieuwe recordhoogtes zal zorgen die hoger liggen dan het record van december 2017, toen BTC werd verhandeld voor meer dan $20.000. Een prominente cryptocurrency-handelaar die ook uitgesproken voorstander van blockchain-technologie is, gaf drie redenen waarom hij van mening is dat de prijs van bitcoin, los van tijdelijke pullbacks, vanaf hier alleen maar zal stijgen.

Volgens veel recente technische analyses gemaakt door een prominente crypto trader die bekend staat als Satoshi Wolf, zijn er drie aspecten waardoor het volgens hem onvermijdelijk is dat BTC nieuwe records zal vestigen in 2020.

  • De daling van 2019 die ’s werelds toonaangevende cryptocurrency heeft doorgemaakt van $14.000 tot een bodem van ongeveer $6.400, ging grotendeels gepaard met een laag handelsvolume. Afnemende en lage volumes in een neerwaartse markt laten zien dat verkopers steeds meer controle verliezen. Dat is volgens de trader een bullish teken.
  • Ten tweede is bitcoin in december 2019 sterk weggeschoten van het $6.400 support-niveau. Dit niveau werd dan ook gezien als een erg belangrijke grens en het feit dat bitcoin er niet doorheen is gezakt is wederom bullish volgens Satoshi Wolf.
  • En last but not least: the halvening, oftewel de halvering van de beloningen voor miners van BTC, die de inflatie van de digitale valuta met bijna de helft zal gaan verlagen, staat voor de deur. De gebeurtenis die in mei dit jaar zal plaatsvinden heeft in het verleden altijd voor zeer sterke prijsstijgingen gezorgd. 

Tel deze drie factoren bij elkaar op en het ziet er naar uit dat 2020 een rooskleurig jaar zal worden voor de cryptocurrency die nog altijd de kar trekt in de markt. Natuurlijk is geen van deze redenen een garantie dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, maar de meeste indicatoren zijn dusdanig positief dat het zeer waarschijnlijk is.