Niet één, niet twee, maar elf nieuwe listings! Als Bitcoin Meester zijn we constant op zoek naar nieuwe interessante projecten om toe te voegen aan ons aanbod. Na wat rondvraag binnen onze community hebben we 11 nieuwe munten toegevoegd aan ons aanbod.

ThorChain (RUNE)

THORChain is misschien wel de meest aangevraagde coin. Dit jaar wist RUNE al hard te stijgen en inmiddels staat het op de #60 positie in de top-100 op basis van marktkapitalisatie. Maar wat schuilt er achter RUNE dat het zo aantrekkelijk maakt voor investeerders? Er is een groeiend aantal gedecentraliseerde cryptocurrency-exchanges, ook wel een DEX genoemd, THORChain is daar een van. Wanneer u op zoek bent naar een gedecentraliseerde oplossing wat het mogelijk maakt om eenvoudig tokens tussen verschillende chains te swappen, dan is THORChain wellicht wat u zoekt.

THORChain heeft geen bijzonder lange geschiedenis (2018) zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, maar ondanks de relatief jonge leeftijd is het project uitgegroeid tot een van de grootste spelers binnen de sector. THORChain biedt een breed scala aan exchange diensten en de continue liquiditeitspools zijn uniek in de branche. Omdat THORChain is gebouwd als een cross-chain-oplossing, is het mogelijk om elk activum te swappen middels THORChain. Deze eigenschap maakt het superieur aan andere gedecentraliseerde exchanges. THORChain is gebouwd op Tendermint, de Byzantine Fault Tolerant-engine die Cosmos aandrijft, en is een Proof-of-Stake-blockchain met netwerkvalidators die nodig zijn om RUNE-tokens te koppelen. 

>> THORChain (RUNE) kopen

Shiden Network (SDN)

Shiden is een smart contractplatform voor gedecentraliseerde applicaties (dapps) op het Kusama-netwerk. Shiden is gebouwd om “layer 2” oplossingen te ondersteunen, wat verwijst naar secundaire frameworks die zijn gebouwd bovenop bestaande blockchains die de schaalbaarheid en transactiesnelheden van een netwerk verbeteren. Shiden is bedoeld om op Kusama te opereren als een parachain – parachains zijn aangepaste, door gebruikers gegenereerde blockchains die zijn gekoppeld aan Kusama’s Relay Chain, de belangrijkste blockchain van het netwerk.  Door te worden geïntegreerd in de Relay Chain, profiteren parachains van de basisfuncties van de Relay Chain.

Shiden is bedoeld om te werken als het “canary network” voor Plasm, de Polkadot-tegenhanger die door hetzelfde team is gebouwd, wat betekent dat het vroege code-releases biedt die beschikbaar zijn voordat ze op Plasm worden gelanceerd.

De native cryptocurrency van Shiden, SDN, speelt een belangrijke rol bij het onderhouden en exploiteren van het Shiden-netwerk en kan worden gebruikt voor staking, het belonen van node operators, het betalen van transactiekosten en het belonen van dapp-operators.

>> Shiden (SDN) kopen

Origin Protocol (OGN)

Origin Protocol is een door Ethereum aangedreven platform met als doel Non-Fungible Tokens (NFT’s) en Decentralized Finance (DeFi) aan de man te brengen. Oorspronkelijk is Origin begonnen met het bouwen van een eigen gedecentraliseerd e-commerceplatform. Inmiddels heeft Origin hun platform gericht op NFT’s en de unieke ervaringen die ze kunnen bieden. Origin creëerde een marktplaats genaamd NFT Launchpad om de NFT-uitgifte te vereenvoudigen en meer controle in de handen van de makers te leggen. Origin heeft recordbrekende NFT-drops gehost, waaronder een album van elektronische muziekproducent 3LAU en de originele “Charlie Bit My Finger” video.

Origin heeft richt zich ook op DeFi met een eigen stablecoin, de Origin Dollar (OUSD). Origin is van plan gebruikers te ondersteunen omdat ze passief rendement verdienen op OUSD die in wallets worden bewaard, in plaats van te worden gestaked of gelocked in een protocol.

Het eigen token van Origin is OGN, dat houders in staat moet stellen transparant toezicht en ontwikkeling van het Origin-platform te garanderen.

>> Origin Protocol (OGN) kopen

Perpetual Protocol (PERP)

Perpetual Protocol werd oorspronkelijk gelanceerd onder de naam “Strike Protocol” in 2019. Inmiddels heeft het project de naam omgedoopt en bouwt het project voort op een Uniswap-geïnspireerd automated market maker (AMM) ontwerp. De liquiditeitspool van Perpetual Protocol is gevirtualiseerd en algoritmisch bepaald. In plaats van te vertrouwen op liquiditeitsverschaffers om de curve van een bepaalde markt te bepalen, kan Perpetual Protocol de parameters van de virtuele geautomatiseerde marketmakers programmatisch instellen en bijwerken.

>> Perpetual Protocol kopen

Injective Protocol (INJ)

Injective Protocol is een DEX dat geavanceerde functies biedt zoals cross-chain margin trading, handel in derivaten, forex, synthetische stoffen en future contracten. Injective is ontworpen als een volledig gedecentraliseerd, toestemmingloos en zeer performant uitwisselingsprotocol zonder transactiekosten. Injective bereikt dit met zijn door Cosmos ondersteunde layer-2 sidechain-infrastructuur die snelheid, toegankelijkheid en decentralisatie mogelijk maakt met geoptimaliseerde verbindingen met de belangrijkste Ethereum-chain. De missie van Injective Protocol is het wegnemen van belemmeringen voor toegang tot DeFi-markten, het volledig elimineren van kosten met behoud van hoge transactiesnelheden en het bieden van een echt gedecentraliseerde en onbeperkte handelservaring voor iedereen. INJ is het native utility- en governance-token van Injective Protocol. Het speelt een integrale rol in governance, zekerheidstelling voor derivaten, protocolbeveiliging, incentives voor market maker en relayers en het vastleggen van de waarde van wisselkoersen.

>> Injective Protocol (INJ) kopen

Oxygen (OXY)

Oxygen is een brokerage-service welke is gebouwd op het Solana netwerk. Oxygen wordt aangedreven door de on-chain-infrastructuur van Serum, tevens onderdeel van hetzelfde ecosysteem. Oxygen is opgebouwd rond verschillende pools – manden met activa die collectieve acties ondernemen. Met een lending facility kunnen gebruikers rendement verdienen en een hefboomwerking krijgen op hun portefeuilles, waarmee de basis wordt gelegd voor een levendig en DeFi ecosysteem.

Oxygen werd eind 2020 gelanceerd met de release van het Alpha mainnet. Oxygen heeft een hoofdkantoor in Zwitserland en een team bestaande uit mensen die gepassioneerd zijn over het bouwen van de financiële infrastructuur van de toekomst. Ze hebben samen tientallen jaren fintech-ervaring, met 15 ontwikkelaars over de hele wereld.

De ambitie van Oxygen is om het huidige financieringsmodel om te vormen tot een model dat toegankelijker, eerlijker en krachtiger is dan ooit. De eerste fase van Oxygen is een lening via een op pools gebaseerde infrastructuur. Vervolgens is Oxygen van plan om volatiliteits handelsovereenkomsten en gestructureerde productfuncties te creëren, zodat ontwikkelaars hun eigen gestructureerde producten kunnen maken. 

>> Oxygen (OXY) kopen

Raydium (RAY)

Raydium is een Automated Market Maker (AMM) en liquiditeitsverschaffer gebouwd op de Solana-blockchain voor de Serum Decentralized Exchange (DEX). Raydium heeft een first-mover-voordeel als AMM binnen Serum en het zal een integraal onderdeel zijn van het introduceren van nieuwe en bestaande projecten en protocollen in het ecosysteem. Het protocol zal fungeren als een brug voor projecten die willen uitbreiden naar Solana en Serum, en in het proces zullen Raydium en het RAY-token een basis worden voor verdere ontwikkeling met partners, het eigen platform en het ecosysteem als geheel.

In tegenstelling tot andere AMM’s, biedt Raydium on-chain liquiditeit aan een centraal limit-orderbook, wat betekent dat Raydium LP’s toegang krijgen tot de volledige orderstroom en liquiditeit van Serum.

Op lange termijn streeft Raydium ernaar een leidende positie te veroveren en te behouden onder AMM’s en liquiditeitsverschaffers op Serum, terwijl de kracht van Solana wordt benut om de evolutie van Decentralized Finance (DeFi) te stimuleren en samen met onze partners en de gemeenschap.

>> Raydium (RAY) kopen

Helium (HNT)

Helium (HNT) is een gedecentraliseerd blockchain-aangedreven netwerk voor Internet of Things (IoT)-apparaten. Het Helium-mainnet werd gelanceerd in juli 2019 en zorgt ervoor dat draadloze apparaten met een laag vermogen met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen verzenden via een netwerk van verschillende nodes. De Nodes komen in de vorm van zogenaamde Hotspots, die een combinatie zijn van een draadloze gateway en een blockchain-miningapparaat. Gebruikers die nodes exploiteren verdienen beloningen in Helium’s native cryptocurrency-token, HNT. Dit maakt het interessant voor node-operators om het netwerk te laten draaien.

>> Helium (HNT) kopen

Moonriver (MOVR)

Moonriver is gecreëerd als een Ethereum-compatibele blockchain-omgeving op het Kusama (KSM) -netwerk door de Moonbeam Foundation. Moonriver is bedoeld om op Kusama te opereren als een parachain, waardoor cryptoprojecten hun bereik uitbreiden naar nieuwe gebruikers en markten met een multi-chainbenadering.

Op Kusama zijn parachains aangepaste blockchains die worden ingevoerd in de hoofdblockchain en het hart van het Kusama-netwerk, de Relay Chain. De Relay Chain is verantwoordelijk voor de gedeelde beveiligings-, consensus- en transactieafwikkelingen van Kusama. Door te worden geïntegreerd in de Relay Chain, profiteren parachains van de basisfuncties van de Relay Chain.

Moonriver is bedoeld om te functioneren als het “Canary Network” voor Moonbeam op Polkadot, wat betekent dat vers geschreven code eerst naar Moonriver wordt verzonden en wordt getest onder reële economische omstandigheden. Wanneer de code is getest en geverifieerd wordt het naar Moonbeam verzonden.

De native cryptocurrency van Moonriver, MOVR, speelt een sleutelrol bij het onderhouden en exploiteren van het Moonriver-netwerk. De token wordt binnen Moonriver gebruikt voor het betalen van transactiekosten, het ondersteunen van de uitvoering van slimme contracten, het stimuleren van verzamelprogramma’s voor het produceren van blokken om het netwerk te ondersteunen en het faciliteren van het on-chain governancemechanisme van Moonriver.

>> Moonriver (MOVR) kopen

Near Protocol (NEAR)

NEAR Protocol is een gedecentraliseerd applicatieplatform (dApps) dat is ontworpen om apps bruikbaar te maken op internet. Het netwerk draait op een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme genaamd Nightshade, dat schaalbaarheid en stabiele vergoedingen wil bieden. NEAR Protocol wodt aangedreven door de native utility-token NEAR. De eigen token wordt gebruikt voor het betalen van vergoedingen voor het verwerken van transacties en het opslaan van gegevens en als governance-token om te stemmen op nieuwe voorstellen.

>> Near Protocol (NEAR) kopen

Gala (GALA) 

Gala Games heeft als doel om de game-industrie een andere richting op sturen door spelers de controle over hun games terug te geven. De game-industrie is enorm gegroeid de afgelopen jaren, echter is de controle ver weg van de spelers. De missie van Gala Games is om gaming te decentraliseren en ‘blockchain-games te maken die je echt wilt spelen’. Gala wil met hun project zorgen dat spelers niet langer honderden dollars kunnen uitgeven aan in-game aankopen die met een klik op de knop van hen kunnen worden afgenomen. De controle komt terug bij de spelers met behulp van blockchain-technologie.

>> Gala (GALA) kopen