Amerikaanse burgers hebben vanwege de coronacrisis meerdere stimuluscheques ontvangen van de overheid. De IRS heeft tijdens de coronaviruspandemie drie Economic Impact Payments uitgegeven voor mensen die daarvoor in aanmerking kwamen: $1.200 in april 2020. $600 in december 2020/januari 2021. $1.400 in maart 2021.

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan één op de tien Amerikaanse burgers tussen 18 en 34 een deel van hun Covid-19-stimuluscheques heeft geïnvesteerd in crypto.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van CNBC door onderzoeksbureau Momentive. In het onderzoek werden 5.530 volwassenen ondervraagd over de uitgave van hun stimuluscheques. Van alle deelnemers geeft 11% aan dat het cryptocurrency had gekocht met hun stimulus geld. Ongeveer de helft van de ondervraagden bleek hun geld in brede zin te hebben belegd: 15% gaf het uit aan aandelen, 9% belegde het geld in beleggingsfondsen en 6% koos voor exchange-traded funds (ETF’s). Onder de jonge Amerikanen lijkt de meerderheid optimistisch gestemd over de toekomstperspectieven van cryptocurrency, waarbij 60% van de deelnemers aan de enquête aangeeft dat ze digitale activa als een langetermijninvestering zien. Daarentegen beschreef 21% crypto als een kortetermijninvestering, terwijl 26% zei dat ze uit opwinding met de markt bezig waren.

De Momentive Poll constateerde ook een toename van de investeringsinteresse onder millennials en Gen Zers in 2020. Uit het onderzoek bleek dat de meeste jonge Amerikanen mobiele handel apps gebruikten om te investeren, terwijl sociale media hun dominante bron van marktanalyses zijn.

De stimulus cheques in Bitcoin investeren is geen slechte keuze. Volgens Bitcoin Stimulus zouden burgers die de eerste stimulus van $1.200 – die op 15 april 2020 werden uitgegeven – in BTC hebben geïnvesteerd momenteel op een bedrag van meer dan $8.600 zitten. Dat is een winst van 620%.